Expertpanel
Marianne Davidson

Marianne Davidson

Vastgoedontwikkelaar/ Manager Innovatie @ VolkerWessels Vastgoed

Twitter   

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Verbazen

“Altijd vragen stellen en me blijven verbazen over zaken die vanzelfsprekend lijken”, aldus Marianne Davidson, vastgoedontwikkelaar en manager innovatie bij VolkerWessels Vastgoed en ZorgID. Helaas ziet ook zij dat verbazing nog steeds vrij zeldzaam is in de bouw, waar het vaak nog ‘business as usual’ is. Marianne werkt in haar functie met uitdagende projecten in de woningbouw en commercieel vastgoed, maar slaat ook een brug naar vastgoed voor mensen met een zorgvraag. Uiteindelijk gaat het bij duurzaam ontwikkelen van een gebouw om de behoefte van de gebruikers, ongeacht hun specifieke (zorg)vraag en om de houdbaarheid van het gebouw én haar omgeving. “We moeten naar de toekomst durven te kijken en de consequenties van ons huidig handelen ook over 200 jaar of verder kunnen verantwoorden.” In haar functie neemt ze niet alleen zelf die verantwoordelijkheid, maar probeert ze ook haar omgeving te activeren en hierin duurzaamheid als vanzelfsprekend een plek te geven.

Loopbaan

Na haar bachelorstudie (Sociale Geografie &) Planologie (Universiteit Utrecht) en de master Real Estate Studies (Rijksuniversiteit Groningen) begint Marianne Davidson eind november 2013 als trainee/adviseur bij VolkerWessels (ingenieursbedrijf Aveco de Bondt/duurzaamheidsadviesbureau Primum) op het gebied van duurzaamheid en omgevingsmanagement. Direct krijgt ze te maken met de uitdaging van dataverzameling van duurzaamheidscijfers en het implementeren van het duurzaamheidsbeleid van het concern. Twee jaren en drie duurzaamheidsverslagen verder verhuist Davidson in 2016 intern naar VolkerWessels Vastgoed/ZorgID. Marianne Davidson wint in november 2016 de DGBC Future Leaders Case, waarbij ze met drie andere young professionals een aanpak heeft uitgedacht voor de verduurzaming van de installatietechniek, een branche waar ze tot nog toe alleen zijdelings mee te maken heeft. En ook hier merkt ze weer; als je je maar blijft verbazen en vragen blijft stellen.

Ambitie

Marianne Davidson heeft haar ambities hoog gesteld. “Alles wat wij bouwen is tijdelijk en als ontwikkelaar speel ik een belangrijke rol in het invullen van deze tijdelijkheid.” Dat deze verantwoordelijkheid verder gaat dan het ontwikkelen van energiezuinige gebouwen is een belangrijk speerpunt voor haar. Zij pleit voor het ontwikkelen van ‘healthy environments’ zodat het vak van ontwikkelaar een maximaal positieve impact krijgt.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up