Expertpanel
Monique de Vos

Monique de Vos

Commercieel directeur @ Faay Vianen B.V.

Eindbeslisser

Twitter   Linkedin   Facebook   

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Mijn ouders hebben Faay Vianen in 1972 opgericht. Techniek en de bouw zijn me dus zo ongeveer met de paplepel ingegoten. Als kind was ik na schooltijd vaak in het bedrijf te vinden, en later heb ik er ook vakantiewerk gedaan.

Aanvankelijk zag ik mijn toekomst niet echt in het bedrijf. Maar mijn vader heeft het concept van de massieve prefab wand- en plafondpanelen zelf ontwikkeld. Gaandeweg realiseerde ik me dat ik dat gegeven heel belangrijk vind. Daarom wilde ik op zeker moment toch graag deel uitmaken van ons familiebedrijf. Ik ben er in 1995 ingestapt. Mijn broer Mark, al veel eerder betrokken in het bedrijf, is de man van de techniek. Ik was en ben meer geïnteresseerd in de hele marketingtechnische kant van onze bedrijfsvoering. Daarom heb ik ook allerlei aanvullende opleidingen in marketing, communicatie en management gevolgd. Zo vullen Mark en ik elkaar perfect aan.

En dat bleek zelfs zo goed te gaan, dat wij in 2005 het familiebedrijf van onze ouders hebben overgenomen. Sinds die tijd is Mark algemeen directeur en bekleed ik de functie van commercieel directeur. Diezelfde positie heb ik overigens ook binnen onze in 2010 opgerichte bedrijfsdivisie Faay Prefab Product B.V. In deze divisie worden prefabunits zoals badkamers en toiletten gemaakt. Plug & play zogezegd, als een legoblokje worden de units op hun plaats in het gebouw gezet en aangesloten.

Vanuit die prefabgedachte, die logischerwijs in al onze producten is terug te vinden, probeer ik elke dag weer bij te dragen aan een gezonde leefomgeving. Duurzaamheid is voor mij dan ook geen trend, maar een welbewuste basis voor al onze bedrijfsactiviteiten. Ik wil die duurzaamheid overal in terug laten komen. Zowel in onze producten als in de productieprocessen. Wat dat eerste betreft, al vanaf het ontstaan van ons bedrijf heeft mijn vader bewust gekozen voor oneindig hernieuwbare grondstoffen, zoals vlasscheven, een restproduct van de vlasteelt. Je mag hem – we spreken over 1972 – gerust een visionair noemen. Hij bouwde ons bedrijf in een tijd waarin oog voor duurzaamheid en milieu bij bedrijven nog nauwelijks was ontwikkeld. Vandaag de dag is dat wel anders.

Ik vind het dan ook zeer belangrijk die visie uit te blijven dragen en waar mogelijk om te zetten in daden. Daarom zullen we ook altijd bewust kiezen voor eerlijke, hernieuwbare en bio-based materialen en een milieubewust productieproces. En over duurzaamheid gesproken, die komt ook tot uiting in mijn streven naar duurzame relaties. Of dat nou is met leveranciers, klanten of personeel, ook op het menselijke vlak wint duurzaamheid altijd. Zakendoen blijft in de eerste plaats een proces tussen mensen. En daar zie ik, alle informatisering, automatisering en robotisering ten spijt, geen verandering in komen. Ook niet op de lange termijn. 

Verder lezen
 

Interesses Interesses

Doelgroepen

 • (Semi)-Overheid
 • Aannemersbedrijf
 • Adviesbureau
 • Architectenbureau
 • Bouwmanagementbureau
 • Constructeursbureau
 • Detailhandel
 • Ingenieursbureau
 • Onderwijs
 • Projectontwikkelaar
 • Vastgoedeigenaar (kantoren)
 • Vastgoedeigenaar (maatschappelijk vastgoed)
 • VVE
 • Woningbouwcorporatie
 

Contactinformatie Contactinformatie

Faay Vianen B.V.
Industrie

Bezoekadres
Mijlweg 3
4131 PJ Vianen

Postadres
Postbus 116
4130 EC Vianen

Telefoon: 0347-376624


Nieuws Artikelen, events & downloads

c54
Handen tekort in de bouw?

Handen tekort in de bouw?

12-12-2016 om 13:00 uur

Monique de Vos: Dat wat we van mijlenver zagen aankomen, is nu daar: het tekort aan handen in de bouw. Tijdens diverse bouwbijeenkomsten ...

Lees verder »

c54
Vrouwen in de blauwe bouw

Vrouwen in de blauwe bouw

17-07-2015 om 15:30 uur

Monique de Vos: “Huh, blauwe bouw? Waar heeft Monique het nou over?” denk je misschien.

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up