Expertpanel
Paul van Pelt

Paul van Pelt

Directeur De Twee Snoeken @ De Twee Snoeken

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Paul van Pelt (1956) is directeur en (mede)eigenaar van De Twee Snoeken, waar onder het motto ‘van bevlogen stad tot slimme spijker’ gewerkt wordt aan het creëren van een optimale gebouwde omgeving, met maximale aandacht voor de afstemming daarvan op de behoefte van de mensen die daarin leven. Kernbegrippen in de visie zijn ‘Mooi’, ‘Slim’, ‘Duurzaam’ en ‘Betrokken’.

Paul is in 1983 afgestudeerd als bouwkundig ingenieur in de richting architectuur en stedebouw en heeft zich – na een aantal jaren als architect te hebben gewerkt – gespecialiseerd in de bouwsoftware. Integratie van informatie en onderlinge communicatie zijn daarbij steeds terugkerende thema’s geweest. Paul heeft aan de wieg gestaan van diverse initiatieven om daarover afspraken te maken, zoals het Bouw Afspraken Stelsel (later uitgemond in het Lexicon voor Building Smart) en meer recent de Vereniging Initiatiefgroep Open Standaarden (VIOS).

De Twee Snoeken heeft zijn wortels in bouw. 50 jaar geleden begon het als architectenbureau. Vanaf 1990 wordt er ook bouwsoftware ontwikkeld en daarna zijn diverse andere disciplines toegevoegd, zoals bouwplantoetsing, bouwfysica, Grafisch ontwerp, interieurarchitectuur, stedenbouw, webdesign, wijkinnovatie, BIM en 3D visualisatie, duurzaamheidsadvies, energieconcepten, et cetera.

In 2001 is De Twee Snoeken begonnen aan een langjarig project om bouwsoftware en -informatie in één omgeving te combineren: Het Digitale Huis. In 2010 is KPN ingestapt in dit project, dat werd voortgezet onder de naam BouwConnect. Het laatste product van deze inspanning is WoonConnect , een interactieve omgeving waarin bewoners zelf hun huis kunnen vormgeven en hun wensen kenbaar kunnen maken. In dezelfde omgeving krijgen zij professionele tips en adviezen t.a.v. bijvoorbeeld duurzaamheid en energiebesparende maatregelen, waarna professionals automatisch alle gegevens krijgen om te gaan bouwen.

Binnen WoonConnect komen dus alle aspecten van het realiseren van de gebouwde omgeving en het wonen daarin bij elkaar en wordt de input van alle disciplines met elkaar gecombineerd. In deze ‘trans sectorale’ omgeving ontmoeten woonwensen en beschikbare budgetten de mogelijkheden tot het creëren van ruimte, comfort, uitstraling, duurzaamheid en energiebesparing en zelfs maatregelen om te voorzien in zorgbehoeften, et cetera. Een kruispunt dus, waarop duurzaamheid de interactie aangaat met alle andere aspecten van de woonbehoefte.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Nieuws Artikelen, events & downloads

c54
Stelling #VanGasLos: 'Stel een per jaar toenemende klimaattoeslag in'

Stelling #VanGasLos: 'Stel een per jaar toenemende ...

28-08-2017 om 15:30 uur

Paul van Pelt: De komende tijd vraagt Duurzaam Gebouwd haar experts om een stelling te poneren, ten behoeve van een discussie ...

Lees verder »

c54
Duurzaamheid dient de mens!

Duurzaamheid dient de mens!

18-04-2014 om 17:00 uur

Paul van Pelt: Het streven naar duurzaamheid is inmiddels gemeengoed. We willen het allemaal, of we vinden in ieder geval dat ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up