Expertpanel
Rick Veenendaal

Rick Veenendaal

Manager Circulaire Economie @ Gispen

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Rick Veenendaal is Manager Circulaire Economie bij Gispen.

In zijn rol is hij verantwoordelijk voor de transitie van Gispen naar een circulair businessmodel.

Voor Rick Veenendaal zijn de begrippen resultaatgericht, strategie en kwaliteit altijd leidend. Hij identificeert zich graag als een Maverick. In de Engelse spreektaal verwijst Maverick naar een onafhankelijk denkend persoon met de ondertoon van buitenbeentje, een non-conformist. Iedere nieuwe uitdaging is een gelegenheid om dit onderscheidend vermogen te tonen. Professionaliteit en motivatie stellen hem in staat om bestaande patronen te doorbreken, snel te schakelen, creatief in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en deze concreet te vertalen naar oplossingen. Duurzaamheid is daarbij key.

Op deze (eigen)wijze heeft Rick meer dan 15 jaar in de bouw- en vastgoedwereld bijgedragen aan het ontwikkelen van duurzaam vastgoed. Zich ingezet als mogelijkmaker bij een burgerinitiatief om de leefomgeving in de regio Rivierenland te verbeteren en ook heeft hij mede de startup Woondromers opgericht met als doel duurzame woondromen van woonconsumenten te realiseren.

Gispen

Voor Rick is circulaire economie het concretiseren van haar duurzaamheiddoelstellingen. De rol van Gispen is om als één van de grootse totaalinrichters voor werk-, woon-, onderwijs- en zorgomgevingen een strategie te ontwikkelen, waarmee samen met haar stakeholders wordt gewerkt aan een transitieagenda. Een circulaire economie vergt een transitie, zowel in denken als doen. Onder aansturing van Rick onderscheidt Gispen zich door op een zo breed mogelijk vlak, proactief, betrokkenheid te creëren door het nastreven van een cultuur die de principes van een circulaire economie gebruikt om de levens en leefomgevingen van al haar stakeholders te verbeteren. Dit doen hij door het eerst voor te doen, dan samen te doen en dan te streven naar zelf doen om zo daadwerkelijk impact te realiseren.

Organisatie:    Gispen

Functie:          Manager Circulaire Economie

LinkedIn:         https://nl.linkedin.com/in/rickveenendaal

Twitter:           @VeenendaalRick

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up