Expertpanel
Rien Wisse

Rien Wisse

Algemeen directeur BUVA @ BUVA

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Rien Wisse (1965) is algemeen directeur bij BUVA, producent én ontwikkelaar van hang- en sluitwerk, woonhuisventilatie, verwarming, hardglas ramen, aluminium profielen en glasvezelversterkte onderdorpels. Daarnaast is hij bestuurslid en voorzitter van het Beveiligingscentrum van branche-organisatie Vertaz voor de technische groothandel.

Na de middelbare school heeft hij Bouwkunde gestudeerd aan de Hogeschool Zeeland. Rien is begonnen als ingenieur bij een gevelbouwer, waarvoor hij projecten in Engeland aanstuurde. In 1995 zette hij zijn carrière voort als sales manager bij Alcoa, waar hij in 1999 business unit manager voor 'Alcoa End Products Division Europe'. Na vier jaar was het tijd voor de volgende stap; in 2003 werd Rien algemeen directeur bij BUVA, en bekleedt deze positie tot op heden.

Onder Rien’s bezielende leiding is BUVA binnen vijf jaar in omzet verdubbeld. Hij zag al vroeg de kansen op het gebied van verduurzaming, wat onder andere resulteerde in de introductie van BUVA’s Vital Air System: een concept waarbij door een slimme combinatie van BUVA-producten (woonhuisventilator en zelfregelende ventilatieroosters) eenvoudig aan de geldende EPC-eis wordt voldaan. Door dit concept is BUVA binnen twee jaar marktleider geworden op de mechanische ventilatiemarkt.

Kansen zien, kansen benutten en daarbij nooit de wens van de klant uit het oog verliezen, dat is zijn motto. En dit te bereiken met groene, energiebesparende oplossingen met maximaal comfort voor de eindgebruiker.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Nieuws Artikelen, events & downloads

c54 c269
Van producent naar adviserend systeemleverancier

Van producent naar adviserend systeemleverancier

09-11-2017 om 13:00 uur

Rien Wisse: Industrieel vervaardigen van gebouwen, compleet gemodelleerd met BIM, heeft de toekomst. Om invulling te geven ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up