Expertpanel
Rob de Jong

Rob de Jong

Directeur Sto Isoned @ Sto Isoned

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Hoe veranker je duurzaamheid in bouwprocessen? Hoe beweeg je opdrachtgevers om duurzaamheid te omarmen? Deze vragen triggeren Rob de Jong (1966), directeur van Sto Isoned.

Sto is wereldwijd marktleider op het gebied van buitengevelisolatie. Al in de jaren ’80 hield het bedrijf zich bezig met ‘Bewust Bouwen’. Sto wilde op een verantwoorde manier omgaan met haar omgeving en haar producten én productieprocessen zoveel mogelijk optimaliseren. “Natuurlijk gaat het om het beperken van fossiele grondstoffen en het besparen van energie. Maar je kan het verhaal alleen over het voetlicht brengen als het ook het woon- en werkcomfort ten goede komt. Mensen zijn namelijk pas bereid om voor duurzaamheid te betalen als het integraal onderdeel is van het ontwerp.”

De Jong weet door zijn marketingachtergrond hoe belangrijk het is om bewustwording te creëren en duurzaamheid aantrekkelijk te maken. “Alleen milieuvriendelijke componenten verwerken in gebouwen is niet genoeg. Wat wij als bouwsector bieden, moet een oplossing zijn voor vraagstukken die leven bij gebruikers en opdrachtgevers. Een huis aan de buitenzijde volledig inpakken is misschien energetisch wel de beste oplossing, maar een woning moet voor bewoners vooral aantrekkelijk zijn om in te wonen.”

Sto neemt het voortouw door hoogwaardige isolatie te combineren met een breed scala aan designopties. “Samen met partners ontwikkelen wij innovatieve gevelisolatiesystemen. Op technologisch gebied zijn we leidend. In het bouwproces staan onze klanten voorop. Voor hen is het van belang dat er een goede balans is tussen ecologie, esthetiek en economie.”

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Nieuws Artikelen, events & downloads

c54 c122 c184
Stelling: #VanGasLos is slimmer met een gevel op nieuwbouwniveau

Stelling: #VanGasLos is slimmer met een gevel ...

31-08-2017 om 15:30 uur

Rob de Jong: De komende tijd vraagt Duurzaam Gebouwd haar experts om een stelling te poneren, ten behoeve van een discussie ...

Lees verder »

c54 c122
Oxenaar ontmoet ANNE

Oxenaar ontmoet ANNE

30-06-2017 om 15:30 uur

Rob de Jong: Vorige maand overleed Robert ‘Ootje’ Oxenaar. Een naam die niet iedereen iets zegt, maar zijn ontwerpen ...

Lees verder »

c54 c122
Laten we Nederland mooi maken!

Laten we Nederland mooi maken!

13-06-2016 om 15:30 uur

Rob de Jong: Zien we in ons energiezuinige streven niet één belangrijk aspect over het hoofd: denken we wel genoeg ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up