Zoeken

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Expertpanel
Ronald de Graan

Ronald de Graan

Directeur productmanagement @ KUBUS

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Ronald de Graan (1968) is sinds 2012 werkzaam bij KUBUS. Hij stuurt een team van BIM specialisten aan en vervult een adviserende rol voor bureaus bij de implementatie van BIM. KUBUS levert al sinds 1992 BIM voor de uitvoerende en ontwerpende bouw in de Benelux. Daarnaast leveren we ook een hoog niveau van service, opleiding en content. Vanuit deze rol als promotor en kennisspecialist van OPEN BIM en IFC workflow solutions ontwikkelen we ook eigen BIM software.

Tijdens zijn jarenlange ervaring als (project)architect bij o.a. RAU was de aandacht voor duurzaamheid vanzelfsprekend. Zijn visie op dit gebied heeft zich o.a. vertaald in de Award Duurzame Architectuur 2013 voor het gemeentehuis Brummen (eerste circulaire gebouw), waarvan hij de projectarchitect was.

Sinds begin 2015 is KUBUS partner van Duurzaam Gebouwd en heeft Ronald de rol van Expert op zich genomen. Gezien de technologische ontwikkelingen binnen de gehele bouwketen gaat BIM software een steeds belangrijkere rol spelen. En hoewel men wellicht niet als eerste aan duurzaamheid denkt bij BIM, zijn deze twee aspecten wel inherent aan elkaar. De efficiëntere workflow die BIM met zich meebrengt zorgt ook voor een besparing van materiaalverbruik tijdens elk bouwproject.

Bovendien worden er steeds effectievere modules ontwikkelt  voor BIM software waarmee BIM modellen een werkelijke bijdrage aan alle aspecten van duurzaamheid kunnen leveren.

Practice what you preach

Een duurzaam gedachtegoed erop nahouden is een, maar deze ook daadwerkelijk in de praktijk brengen is twee. Wij hebben de daad bij het woord gevoegd en ons hoofdkantoor volledig hernieuwd. Zo kunnen wij onze missie met trots uitdragen:

Effectief werken aan een levensvatbare gebouwde omgeving door het bieden van intuïtieve, innovatieve software en bijbehorende diensten.

Meer door minder

Het nieuwe kantoor van KUBUS in 2015 volledig hernieuwd. Door te kiezen voor behoud van het bestaande gebouw, maar een deel hiervan te slopen in plaats van meer te bouwen of zelfs nieuwbouw, werd het mogelijk een kantoor voor de toekomst te realiseren.

De bestaande kantoren en winkels zijn volledig ontdaan van slechte materialen en installaties. Door tijdens het ontwerp en bouwproces voor iedere keuze te analyseren of er een betere, of zelfs beste keuze mogelijk was zijn we erin geslaagd een extreem duurzame werkomgeving te creëren. Zo is er maximaal gekozen voor C2C materialen en materialen zonder PVC. Vanzelfsprekend zijn de kantoren energieneutraal. Voor de werkplekken is een optimaal klimaat gecreëerd, zonder toxische materialen, met maximaal daglicht en natuurlijk uitsluitend C2C meubilair.

Verder lezen
 
 

Interesses Interesses

Thema's:

 

 

 

 

 

Doelgroepen

 

Contactinformatie Contactinformatie

KUBUS« Vorige pagina Naar het overzicht »

Terug naar boven