Zoeken

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Expertpanel
Selina Roskam

Selina Roskam

Kennismakelaar duurzaam bouwen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland @ RVO

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Selina Roskam is enthousiaste netwerker, ondernemende ambtenaar en vrijwel altijd gericht op samenwerken. Als energieke kennismakelaar Duurzaam bouwen verbindt ze de brede kennis binnen RVO.nl aan die van marktpartijen en andersom. Een voorbeeld daarvan is de database Energiezuinig gebouwd met inmiddels meer dan 450 inspirerende projecten. Ze denkt daarbij vanuit de doelgroep en is daarmee ook een stevige adviseur richting de beleidsmedewerkers bij de departementen. 

In het verleden heeft ze als secretaris van het Platform Duurzame Huisvesting aan de wieg gestaan van de oprichting, heeft ze bijgedragen aan het zoeken naar oplossingen voor de split incentive, zoals de Greenlease menukaart, en draagt ze nog dagelijks bij aan de nieuwsvoorziening richting de leden van het platform en aan het updaten van de huidige instrumenten.

Het bevorderen van energieprestatiecontracten vanuit de overheid is een van haar expertises. Ze kent de ESCo-markt, weet partijen bij elkaar te brengen en probeert de belemmeringen, zoals vertrouwen, op te lossen. Inmiddels is er ook een Europees netwerk opgebouwd van ESCO’s, EPC facilitators en overheden die artikel 18 van de Energy Efficiency Directive implementeren.

Denken vanuit de brede doelgroep, hoe krijg je ondernemend Nederland in beweging, heeft haar aangezet om Infographics te maken die veel beter communiceren dan eenvoudige webteksten, vakbladartikelen of nieuwsberichten. Daarnaast gaat zij ook nog wel eens buiten de gebaande paden door op een heldere manier te bloggen over duurzaam bouwen.

Inmiddels gebruikt ze haar kennis ook om het recent geopende  Scoutinglandgoed Zeewolde zo duurzaam mogelijk te maken. Het Scoutinglandgoed is een kampeerfaciliteit voor scouts- en niet-scouts en waar ook een verblijfsaccommodatie, een opslagcentrum en een beheerderswoning gebouwd worden.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is de uitvoeringsorganisatie op het gebied van duurzaam, innovatief, internationaal en agrarisch ondernemen. Om de gebouwde omgeving te verduurzamen, voert RVO.nl enkele regelingen uit in opdracht van de departementen BZK, EZ en IenM, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis, Energieinvesteringsaftrek en de Regeling Groenprojecten. Daarnaast is kennisoverdracht en de juiste partijen bij elkaar brengen één van de manieren om de markt in beweging te krijgen.

Verder lezen
 
 

Interesses Interesses

Thema's:

 

 

 

 

 

Doelgroepen

 

Contactinformatie Contactinformatie

RVO 

Nieuws Artikelen Selina Roskam

  • 9 werelddoelen voor groene gebouwen

    9 werelddoelen voor groene gebouwen

    Vlak voor de 23e klimaatconferentie in Bonn bracht de World Green Building Council (WGBC) een plaat uit waarin ze beschrijft welke duurzame doelen bijdragen ...

  • De split incentive is niet op te lossen

    De split incentive is niet op te lossen

    Ik dacht altijd dat de split incentive een probleem was, dat je kon oplossen. Maar het is maar met welke bril je er naar kijkt. Die van de positivo, die gelooft ...

« Vorige pagina Naar het overzicht »

Terug naar boven