Expertpanel
Stefan Smit

Stefan Smit

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Stefan Smit is directeur van Flexipol Composites BV. Flexipol zet zich in om de unieke voordelen van composieten (vormvrijheid, lichtgewicht, onderhoudsarm) te combineren met energieleverende systemen. Het resultaat: een mooie EN functionele gevel. In 2008 maakte Stefan voor het eerst kennis met composieten bij Polux - destijds de grootste fabrikant van projectmatig ontwikkelde composiet gevels. Sinds 2014 wordt de opgebouwde kennis ingezet onder de naam Flexipol Composites BV.

De vormvrijheid en hoge sterkte, gecombineerd met het lage gewicht maakte composieten voor vele projecten de ideale oplossing. Bovendien is er over de gehele levensduur – van winning van grondstoffen tot de uiteindelijke recycling – minder energie benodigd dan bij de meeste traditionele materialen. In de jaren die volgden is er gegroeid van eenvoudige polyester bekledingen tot compleet geïsoleerde gevelelementen die de binnen- en buitenafwerkingen van het gebouw vormen, opgebouwd met traceerbare grondstoffen en met geïntegreerde zonnecellen. Elke Flexipol gevel tailormade, waardoor bij ieder project het maximale rendement kan worden behaald.

Flexipol is altijd op zoek naar innovatieve marktpartijen om functionaliteit toe te voegen aan gevels. Een gevel kan immers veel meer zijn dan alleen een regenjas.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up