Expertpanel
Thijs Huijsmans

Thijs Huijsmans

Sr. Adviseur Circulair Bouwen - Ontwerp & Engineering @ Heijmans

Linkedin   

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Ir. Thijs Huijsmans is sr. Adviseur Circulair Bouwen bij Heijmans. In die rol werkt hij mee aan de circulaire strategie van Heijmans voor woningbouw en utiliteit, is verantwoordelijk voor diverse circulaire innovatietrajecten en geeft advies in tenders en projecten.

Thijs is opgeleid als constructeur aan de TU in Eindhoven en heeft dus ervaring met de inzet van ‘brute’ materialen zoals staal en beton. Als bijna 20 jaar zet Thijs zich in om de impact van deze materiaalinzet te beperken. Geïnspireerd door Cradle to Cradle gelooft Thijs in het principe van afval=voedsel, het sluiten van kringlopen en het behoud van materiaalwaarde gedurende de levensduur en daarna. Als duurzaamheidsexpert is Thijs actief geweest bij Bouwen met Staal en Betonvereniging. Momenteel werkt Thijs mee aan de ontwikkelingen bij platform CB’23 en Cirkelstad.

Zijn persoonlijke missie is om circulair bouwen in het DNA van collega’s en relaties te krijgen, om zo gezamenlijk te werken aan de benodigde materiaaltransitie in de bouw. Centraal hierin staat de aanpak om materiaalstromen te beheersen, met als doel gebouwen te onderwerpen, realiseren en beheren die op een gezonde manier kunnen reageren op de dynamiek van onze toekomstige vraag naar huisvesting.

Lees ook het artikel 'Vijf vragen aan Thijs Huijsmans'. 

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Heijmans


Telefoon: +31 (0)6 17 41 87 20


Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up