Expertpanel
Yvette Watson

Yvette Watson

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Yvette Watson is medeoprichter van PHI Notes en PHI Factory. Met PHI Notes wilde zij een slim circulair product op de markt brengen met een positieve impact op de samenleving. PHI Factory inspireert en stimuleert organisaties om circulaire en inclusieve concepten te implementeren in de bedrijfsvoering.

Met gedrevenheid en passie geeft Yvette een impuls aan de bewustwording dat huisvesting en de bedrijfsvoering als geen ander invloed hebben op de duurzaamheidsprestatie van de organisatie. Zo is zij o.a. betrokken bij de circulaire en energie neutrale ambities van nieuwe huisvesting van de Koninklijke Bibliotheek. Hierbij werkt zij samen met het programma Kantoor vol Energie en de Green Deal Circulaire Gebouwen.

Verder zet Yvette zich in voor verduurzaming van de gebouwde omgeving vanuit de exploitatiefase, als voorzitter van de FMN expertgroep Circulaire en Inclusieve Economie. Tevens is Yvette externe beoordelaar voor scriptietrajecten van de Academie van Facility Management aan de Haagse Hogeschool.

Het facilitaire werkveld heeft als geen ander invloed op de circulaire prestaties van organisaties. Niet alleen zijn gebouwen verantwoordelijk voor 36% van onze totale CO2-uitstoot in Nederland, maar een gebouw is ook één grote grondstoffendepot. Ook het onderhoud en gebruik van het gebouw creëert vraag naar grondstoffen: materialen, energie, water, inrichting, kantoorbenodigdheden en facilitaire services. Het facilitaire werkveld is verantwoordelijk voor de organisatie van deze processen.

De belofte van de circulaire economie is dat we een economie kunnen creëren die natuurlijk- en sociaal kapitaal waardeert. Het creëren van restwaarde, het minimaliseren van uitstoot en het in de kringloop houden van grondstoffen moeten de logische keuze worden. Dat vraagt om #intelligentie #creativiteit en #daadkracht van ons allen! #ShareTheFun

Foto door: Moniek Ammerlaan Fotografie

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up