De innovatiechallenge: gebruik de ideeën in je eigen organisatie

timer4 min
De innovatiechallenge: gebruik de ideeën in je eigen organisatie

De druk om steeds sneller te komen met nieuwe oplossingen neemt toe. Leveranciers die deze innovaties bedenken, staan daardoor onder hoogspanning. Voeg daarbij het tekort aan technisch personeel en je hebt bij elkaar een grote uitdaging. Waar vind je snel goede ideeën?

Onze maatschappij bevindt zich in een rollercoaster. Ontwikkelingen op het gebied van milieu, duurzaamheid en digitalisering volgen elkaar in hoog tempo op – ook in de bouw en utiliteit. Er is continu behoefte aan innovaties. Bij veel bedrijven is het bedenken ervan het domein van een speciaal innovatie team. Maar in deze tijd, waarin klanten steeds vaker vragen om snelle oplossingen, lukt het een gespecialiseerd innovatieteam lang niet altijd meer om snel met de juiste antwoorden te komen. Het traject van bedenken, intern feedback vragen, aanpassen, testen en invoeren duurt vaak (te) lang. Die tijd hebben klanten simpelweg niet meer.

Wakkerliggers identificeren in een klantenpanel

Met een innovatieteam alleen haal je niet altijd het maximale uit je organisatie. Ik denk dan ook dat de rol van innovatieteams gaat verbreden en dat innovaties op meerdere manieren tot stand gaan komen. De kern van deze verbreding ligt vooral in de aanpak om meerdere mensen vanuit de organisatie te mobiliseren om voor en met elkaar te denken. Dat begint bij het identificeren van de problemen en de wakkerliggers van klanten. Gebeurt dat in een klein team alleen, dan is het risico dat je snel in je eigen gelijk terecht gaat komen.

Een goed alternatief is bijvoorbeeld het organiseren van een klantenpanel samen met de mensen die dagelijkse hiermee in contact staan. Met een beperkt aantal klanten, maximaal vier of vijf, bespreek je de uitdagingen waar zij voor staan. Digitaal, in een uur. De ervaring leert dat je op deze manier snel en concreet behoeftes bij klanten kunt achterhalen. Bovendien waarderen klanten dergelijke panels: ze vergroten hun netwerk en het uitwisselen van ervaringen werkt stimulerend en zorgt voor nieuwe ideeën. Door het digitaal te organiseren, zijn er geen reistijden en is de drempel om mee te doen lager.

De innovatiechallenge: gebruik de ideeën in je eigen organisatie

Van probleem naar oplossing: de innovatiechallenge

Zijn behoeftes en problemen in beeld, dan is de vraag hoe je snel tot ideeën en oplossingen kunt komen. We hebben hierover met diverse andere organisaties gesproken. De meeste bedrijven hebben veel kennis en creativiteit in eigen huis. De vraag is dan: hoe mobiliseer je die om tot goede en snelle innovaties voor klanten te komen?

Een effectieve manier om dat te doen is de innovatiechallenge. Bij deze methodiek krijgen medewerkers de kans om hun idee een podium te geven. Bij Strukton Worksphere hebben we het gedaan. We hebben alle 1900 medewerkers in onze organisatie gevraagd voor een oplossing voor een concreet probleem bij een klant. De oproep leverde enorm veel ideeën op. Met een innovatiechallenge is innovatie niet voorbehouden aan een kleine club, maar is het van het hele bedrijf; iedereen krijgt gevoel bij het begrip.  

De innovatiechallenge: gebruik de ideeën in je eigen organisatie

Marc Kooij, schrijver van deze expertpost

Innovatieteam krijgt andere rol

Om een innovatiechallenge succesvol te maken, is het belangrijk om aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ten eerste moet het om een concreet probleem gaan. Geen stip op de horizon, geen vraag over toekomstige ontwikkelingen, nee: de klant heeft een probleem en als bedrijf ben je gevraagd om met een oplossing te komen. Ten tweede moeten medewerkers ideeën laagdrempelig kunnen indienen. Ze hoeven geen uitgewerkt ontwerp aan te reiken, maar een idee, een richting. En als laatste is het belangrijk om het idee samen met de inzender uit te werken; ga je met zijn idee aan de haal, dan zal hij niet snel opnieuw reageren bij een volgende innovatiechallenge.

Daarmee kom ik op de veranderende rol van het innovatieteam. Bij een innovatiechallenge heeft het innovatieteam vooral de taak om mensen te stimuleren om met ideeën te komen en de juiste oplossing te kiezen. Het team ondersteunt de inzenders van de beste ideeën om hun oplossing te pitchen aan een jury die bestaat uit vertegenwoordigers van de eigen organisatie en van die van de klant. Zo wordt een idee vanuit verschillende invalshoeken bekeken en beoordeeld. Het innovatieteam zorgt er ook voor dat de gekozen inzending door de juiste specialisten uitgewerkt en ingevoerd wordt, samen met de ‘uitvinder’.

De innovatiechallenge: gebruik de ideeën in je eigen organisatie

HR belangrijk in innovatieteam

Dat een heel bedrijf nadenkt over een nieuw idee, geeft een andere mindset in de organisatie. Het raakt de veranderkant van de organisatie. Daarmee is het ook een HR-verantwoordelijkheid. Ik vind dan ook dat HR goed vertegenwoordigd moet zijn binnen een innovatieteam. Om medewerkers in de organisatie aan te sporen om innovatief te zijn, om hen in de actieve stand te krijgen, om extern te laten zien dat creativiteit en ondernemerschap bij nieuwe medewerkers zeer gewaardeerd worden.

Zoals de Britse consultant en auteur Simon Sinek het zei: “Innovatie gaat niet over technologie. Het gaat over emotie. Over mensen die acties nemen. Van denken naar doen. Van comfortzone naar leren. Van weerstand naar positieve energie. Over beweging creëren”. Met een innovatiechallenge kun je dat voor elkaar krijgen. Wil je er meer over weten? Dan hoor ik graag van je.

Gerelateerde artikelen, events & downloads

c21 c54 c135
Na twaalf jaar winterslaap nog steeds niet wakker

Na twaalf jaar winterslaap nog steeds niet wakker

11 mei om 10:01 uur
timer 10 min

Twaalf jaar hebben we het moeten stellen zonder ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. ...

Lees verder »

c21 c54 c243 c261
Meer energie-efficiëntie met lichtmanagementsysteem in combinatie met noodverlichting

Meer energie-efficiëntie met lichtmanagementsysteem ...

4 mei om 09:54 uur
timer 3 min

Hans Nas: In een wereld die steeds meer ‘connected’ wordt, is het niet meer dan vanzelfsprekend dat ook noodverlichtingsarmaturen ...

Lees verder »

c21 c54 c243 c244
Duurzaam Gebouwd-expert Lizzy Butink: ‘Verduurzamen begint bij gedragsverandering’

Duurzaam Gebouwd-expert Lizzy Butink: ‘Verduurzamen ...

26 apr om 11:00 uur
timer 3 min

Lizzy Butink: Lizzy Butink startte begin 2022 als manager duurzaamheid bij Dura Vermeer en treedt toe tot het expertpanel van ...

Lees verder »

c21 c54
Terug naar de middeleeuwen of vooruit naar vroeger?

Terug naar de middeleeuwen of vooruit naar vroeger?

5 apr om 15:01 uur
timer 7 min

Het verhaal van de drie biggetjes zit diep in de haarvaten van de Nederlander. Het eerste biggetje is lui en bouwt ...

Lees verder »

c21 c54 c261
Met digitalisering werf je het talent van de toekomst

Met digitalisering werf je het talent van de ...

22 feb om 10:01 uur
timer 4 min

Marc Kooij: Een nieuwe generatie staat in de startblokken om hun carrière te beginnen. Weet jij wat deze jonge talenten ...

Lees verder »

c21 c54 c244
De sociaal-culturele kant van transitie in de bouw

De sociaal-culturele kant van transitie in de ...

18 feb om 14:30 uur
timer 6 min

Marten Valk: In transities is het noodzakelijk om de technische kant te overstijgen en de sociaal-culturele kant te includeren. ...

Lees verder »

c21 c54 c243
Het kan anders: huisnummerregistratie

Het kan anders: huisnummerregistratie

9 feb om 10:01 uur
timer 3 min

Kijkend naar het huidige sociaaleconomische landschap ziet Hans Hidden geen duurzame samenleving waarin voor bepaalde ...

Lees verder »

c21 c54 c140 c190
Circulaire economie: van horen zeggen!

Circulaire economie: van horen zeggen!

8 feb om 13:01 uur
timer 5 min

In de Week van de Circulaire Economie deelt Carlisle Construction Materials BV via de geijkte platforms zoveel ...

Lees verder »

c21 c54 c277 c295
De balans van de aarde herstellen met verbeeldingskracht

De balans van de aarde herstellen met verbeeldingskracht

27 jan om 10:01 uur
timer 9 min

Nagenoeg iedereen begrijpt dat de huidige klimaatverandering ongekend snel gaat en dat deze snelheid komt door ...

Lees verder »

c21 c54 c135 c243 c265
Is NMDA toch MDMA?

Is NMDA toch MDMA?

18 jan om 15:30 uur
timer 3 min

Harm Valk: Als je het snel uitspreekt lijkt NMDA (het niet-meer-dan-anders principe uit de Warmtewet) verdacht veel op MDMA ...

Lees verder »

c21 c54 c135 c265 c295
De winstkansen van het regeerakkoord schuilen in integratie

De winstkansen van het regeerakkoord schuilen ...

10 jan om 13:01 uur
timer 7 min

Op basis van het regeerakkoord van het nieuwe, vandaag geïnstalleerde kabinet Rutte IV is het voor de verduurzaming ...

Lees verder »

c21 c54 c243 c295
Wees moedig in je ongemak

Wees moedig in je ongemak

10 jan om 09:01 uur
timer 6 min

In een nieuwe Expertpost gaat Norbert Schotte dieper in op wat jij kunt betekenen voor de energietransitie en ...

Lees verder »

Reactie plaatsen

keyboard_arrow_up