Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Glasnost en perestrojka in de Nederlandse bouw- en vastgoedsector?

woensdag 26 april 2017 @ 13:00 uur

Glasnost en perestrojka in de Nederlandse bouw- en vastgoedsector?

Zoals Gorbatsjov vanaf 1985 de vastlopende Sovjet-Unie weer op gang heeft kunnen krijgen door glasnost (openheid) en perestrojka (hervormingen), is op dit moment voor duurzaamheid een “Haagse Groene Lente Revolutie” ontvlamt met enorme impact voor de Nederlandse bouw- en vastgoedsector.

lees verder

door Arno Kleine Staarman  |  expertpostspermalink

Wat wij van Amerika kunnen leren en Amerika van ons

donderdag 13 april 2017 @ 15:30 uur

Wat wij van Amerika kunnen leren en Amerika van ons

April begon goed. Een week op pad in Amerika met 16 techies. Allen directieleden van koplopers uit de Nederlandse bouw-, installatie- en vastgoedwereld. 

lees verder

door Marjet Rutten  |  expertposts  |  4 reactiespermalink

Als organisatie- en informatiestructuur niet aansluiten

woensdag 12 april 2017 @ 16:00 uur

Als organisatie- en informatiestructuur niet aansluiten

Bij opdrachtgevers die vragen om een BIM leeft vaak het idee dat ze daarmee alle benodigde informatie voor het beheren en onderhouden van hun gebouw in huis halen en die bovendien direct kunnen gebruiken. Waar men echter niet bij stilstaat, is de vraag of de informatiestructuur van het BIM wel aansluit op de bestaande informatiestructuur en processen die gehanteerd worden binnen de organisatie van de opdrachtgever. 

lees verder

door Toine Bullens  |  visies  |  expertposts  |  thema: bimpermalink

Circulair is meetbaar

dinsdag 11 april 2017 @ 15:30 uur

Circulair is meetbaar

We zien in de praktijk dat er veel over circulariteit wordt gepraat en beleidsmatig op papier gezet. Tegelijkertijd constateren we dat als het puntje bij het paaltje komt er nog verdomd weinig terecht komt van beleid. In de praktijk blijkt de  sturing op duurzaamheid meestal beperkt tot de energieprestatie. Waarbij er wel steeds vaker marktinitiatieven zijn voor het recyclen van vrijkomend sloopmateriaal.

lees verder

door John Mak  |  expertposts  |  thema: circulaire economiepermalink

Een #cupidokonijn uit de hoge hoed

vrijdag 7 april 2017 @ 13:00 uur

Een #cupidokonijn uit de hoge hoed

Ik wil niet te hoog van de toren blazen, maar ik heb het ei van Columbus gevonden! Een circulaire en energiepositieve samenleving waarmee ook nog eens het geluk stijgt. Ja, u leest het goed: het ei van Columbus.

lees verder

door Onno Dwars  |  expertposts  |  2 reactiespermalink

Formeer met energie

woensdag 29 maart 2017 @ 15:30 uur

Formeer met energie

Terwijl het verkennen voor een vruchtbare formatie in volle gang is, hoop ik dat energie het kernthema wordt in het uiteindelijke regeerakkoord en zichtbaar wordt in de samenstelling van het kabinet. We zijn er als deskundigen wel uit: de energietransitie is broodnodig en onafwendbaar. Bovendien is het een geweldige kans voor innovatie in de bouw- en installatiesector en zal het de waarde van onze vastgoedportefeuilles doen stijgen als we het voortvarend aanpakken, ook in vergelijking met omringende landen.  Kortom: de gedachte van een Deltaplan-energietransitie krijgt brede steun in de sector.

lees verder

door Harm Valk  |  expertposts  |  2 reactiespermalink

Duurzaamheid is nietig

dinsdag 21 maart 2017 @ 15:30 uur

Duurzaamheid is nietig

Duurzaamheid is nietig. Althans, als ik de Nederlandse rechters moeten geloven. Op basis van goede bedoelingen tussen markt en overheid bouwen wij aan duurzamer Nederland. Deze goede bedoelingen leggen we bindend vast in overeenkomsten, met de intentie deze afspraken daadwerkelijk na te komen. Volgens de rechtspraak zijn deze afspraken nietig. 

lees verder

door Onno Dwars  |  expertpostspermalink

Terug naar boven