Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Ook subsidie groene daken in Den Haag?

maandag 28 juli 2008 @ 08:11 uur

Ook subsidie groene daken in Den Haag?

In navolging van Rotterdam moet een subsidieregeling in het leven worden geroepen voor het aanleggen van groene daken in Den Haag.

lees verder

overheid  |  1 reactiepermalink

Bouwhek Erasmus MC Rotterdam

vrijdag 25 juli 2008 @ 08:15 uur

Bouwhek Erasmus MC Rotterdam

Rond de bouwput van het Erasmus MC in Rotterdam staat sinds deze maand een elegante omheining. Een hek van duurzaam hout zorgt voor een vriendelijker uitstraling dan een doorsnee ijzeren bouwhek. Daarnaast kan de nieuwsgierige voorbijganger door de lamellen naar de bouwwerkzaamheden kijken.

lees verder

projectenpermalink

Energielabel klopt niet

donderdag 24 juli 2008 @ 15:08 uur

Energielabel klopt niet

De rekenmethode voor het energielabel is ongeschikt voor woningen op de begane grond. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Cauberg-Huygen in opdracht van SenterNovem, agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

lees verder

overheid  |  societypermalink

Distributiecentrum van ProLogis

donderdag 24 juli 2008 @ 07:45 uur

Distributiecentrum van ProLogis

ProLogis, ’s werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiecentra, heeft op Trade Port West te Venlo het ProLogis Distribution Centre Venlo IIIB (Venlo DC IIIB) opgeleverd.

lees verder

projectenpermalink

[De Terugblik] Oberlin College in Ohio

woensdag 23 juli 2008 @ 10:07 uur

[De Terugblik] Oberlin College in Ohio

Duurzaam bouwen gaat vaak over vooruitkijken, maar het is misschien wel interessanter om terug te blikken. Wat voor duurzame toepassingen zijn er bijvoorbeeld gebruikt in gebouwen? Met enige regelmaat belichten we duurzame projecten. Dit keer het Adam Joseph Lewis Centrum van de Oberlin College in Ohio.

lees verder

projectenpermalink

leestips Westraven

woensdag 23 juli 2008 @ 09:24 uur

Westraven

Westraven in Utrecht, ontworpen door architectenbureau cepezed, is een grootschalige combinatie van bestaande kantoorgebouwen en nieuwbouw voor enkele diensten van het ministerie van Verkeer en Waterstaat in een gebied tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de knooppunten van de A2 en de A12.

lees verder

leestipspermalink

het citaat van Paul Roelofsen van Grontmij in Vastgoed Journaal

woensdag 23 juli 2008 @ 08:11 uur

“Aangezien de personeelskosten van een organisatie een veelvoud zijn van de huisvestingskosten, is een eenmalige investering in het binnenmilieu vrijwel altijd gerechtvaardigd. Onderzoek wijst uit dat een gezond binnenmilieu zichzelf steeds terugverdient.”

lees verder

het citaat vanpermalink

Terug naar boven