Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Proef Duurzaam Bouwen Noord-Beveland

woensdag 14 mei 2008 @ 12:36 uur

Proef Duurzaam Bouwen Noord-Beveland

Met een beetje goede wil wordt het plan om op het voormalige sportveld in Wissenkerke extreem duurzaam te bouwen, opgenomen in een internationale proef.

lees verder

onderzoek  |  overheidpermalink

Overeenkomst Rode Waterparel Zuidplaspolder

woensdag 14 mei 2008 @ 12:32 uur

Overeenkomst Rode Waterparel Zuidplaspolder

Een duurzame en kwalitatieve inrichting met een bijzonder woonmilieu in een natuurlandschap. Dat is wat de gemeenten Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel, de provincie Zuid-Holland en de private Gebiedsontwikkelingsmaatschappij Zuidplaspolder (GOM ZPP) voor ogen staat bij de ontwikkeling van de Rode Waterparel (ruim 240 hectare) in de Zuidplaspolder.

lees verder

overheid  |  visiespermalink

Roer om in Midden-Oosten

vrijdag 9 mei 2008 @ 16:16 uur

Duurzaam en Midden-Oosten zijn nou niet bepaald begrippen die samen lijken te gaan. Midden in de nacht autoracen op een helverlichte baan of skiën: het is er allemaal mogelijk. Energieverslindende activiteiten die wat Koningin Rania betreft over een tijdje tot het verleden behoren.

lees verder

visiespermalink

Gemeente breekt VROM-regels

vrijdag 9 mei 2008 @ 12:34 uur

Gemeenten moeten de regels van het ministerie van VROM die betrekking hebben op de eigen diensten, beter naleven. Keer op keer blijkt dat gemeenten zelf regels overtreden. Daarom gaat de VROM-inspectie erop toezien dat gemeenten de regels wel naleven. Dit schrijft minister Cramer in een brief aan de Tweede Kamer.

lees verder

overheidpermalink

Strengere klimaatdoelstellingen

vrijdag 9 mei 2008 @ 12:33 uur

Op dit moment houd ik me bezig met het vertalen van de steeds strenger wordende klimaatdoelstellingen in kansrijke bedrijfsstrategieën en met de implementatie van het Cradle to Cradle-concept. IMSA Amsterdam werkt hierin nauw samen met het bureau van Michael Braungart, EPEA en met de Nederlandse bureaus EVOKE en Search.

lees verder

nieuwspermalink

Passiefhuizen in de praktijk in Rotterdam

vrijdag 9 mei 2008 @ 11:46 uur

Onlangs tekende BAM Woningbouw een overeenkomst met stichting Natuur en Milieu om in de toekomst meer passiefhuizen te realiseren, zowel wat betreft nieuwbouw als renovaties. Een renovatie project op het Noordereiland in Rotterdam is het eerste project dat in het kader van deze overeenkomst wordt uitgevoerd.

lees verder

nieuwspermalink

Duurzaam wonen voor de jeugd

vrijdag 9 mei 2008 @ 11:43 uur

Met De Power House kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met duurzaam wonen in de 21ste eeuw. Met dit bouwpakket kunnen kinderen zelf een energiezuinig huis bouwen. De modelwoning maakt volledig gebruik van alternatieve energie en is uitgerust met nog twintig andere energie gerelateerde gebruiksvoorwerpen. Op een speelse manier leren kinderen over zonne-energie, windenergie, energie van planten en electrochemische reacties. Verder ontdekken ze hoe je deze vormen van energie kan transformeren, opslaan en gebruiken met behulp van echt werkende modellen.

lees verder

societypermalink

Terug naar boven