Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Duurzaam wonen voor de jeugd

vrijdag 9 mei 2008 @ 11:43 uur

Met De Power House kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met duurzaam wonen in de 21ste eeuw. Met dit bouwpakket kunnen kinderen zelf een energiezuinig huis bouwen. De modelwoning maakt volledig gebruik van alternatieve energie en is uitgerust met nog twintig andere energie gerelateerde gebruiksvoorwerpen. Op een speelse manier leren kinderen over zonne-energie, windenergie, energie van planten en electrochemische reacties. Verder ontdekken ze hoe je deze vormen van energie kan transformeren, opslaan en gebruiken met behulp van echt werkende modellen.

lees verder

societypermalink

Y Water

vrijdag 9 mei 2008 @ 11:38 uur

Y Water

Alles lijkt te kloppen bij Y Water, een nieuwe frisdrank bedoeld voor kinderen. Om te beginnen een bijzonder originele verpakking, ontworpen door Yves Behar van FuseProject die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de OLPC (One Laptop Per Child), het project waar we angstvallig weinig van horen de laatste tijd. De frisdrank zelf is gebaseerd op organische grondstoffen, bevat weinig suiker en veel vitaminen. De container is ook nog 100% recyclebaar, maar het is de bedoeling dat kinderen de lege flesjes gebruiken als bouwmateriaal. De bijzondere vorm maakt dat ze met elkaar verbonden kunnen worden. Voorlopig alleen verkrijgbaar aan de westkust van de USA. Lees meer op notcot.  

lees verder

productenpermalink

Hybride woning

vrijdag 9 mei 2008 @ 11:37 uur

Hybride woning

Bouwconcern Dura Vermeer start in september met de bouw van hybride woningen in Ypenburg. Deze hybride woningen hebben een laag energieverbruik en de CO2-uitstoot wordt gereduceerd met veertig procent.

lees verder

projectenpermalink

Convenant NEPROM, NVB en Bouwend Nederland

vrijdag 9 mei 2008 @ 11:34 uur

Het energieverbruik in nieuwe winkels, woningen en kantoren is in 2015 de helft lager dan nu. Dat is de kern van het akkoord over energiebesparing in de nieuwbouw dat minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie), en Cramer (Ruimte en Milieu) vandaag ondertekenden met NEPROM, NVB en Bouwend Nederland. Het akkoord is één van de sectorakkoorden die in de nota Nieuwe energie voor het klimaat is aangekondigd. De nota is in deze kabinetsperiode het uitgangspunt voor het klimaatbeleid.

lees verder

overheidpermalink

Centrum Duurzame Mobiliteit

vrijdag 9 mei 2008 @ 11:32 uur

RAI, Bovag en Innovam zijn vrijwel rond met een aantal andere partijen om te komen tot de oprichting van een Centrum voor Duurzame Mobiliteit. De bedoeling is om de belangen van de politiek, de mobiliteitssector (lees de autobranche en de vervoerssector) en de consument op een constructieve wijze te bundelen zodat dit weer leidt tot duurzame mobiliteitsoplossingen.

lees verder

societypermalink

Kantoortoren voor vogels

vrijdag 9 mei 2008 @ 11:31 uur

Kantoortoren voor vogels

De natuur moet op de Amsterdamse Zuidas weer een kans krijgen. Patty Groot Bluemink bedacht de kantoortoren voor vogels. Vooral de bezige gierzwaluw moet er een plek vinden.

lees verder

societypermalink

A touch of Green

vrijdag 9 mei 2008 @ 11:30 uur

A touch of Green

De Droog-collectie in Milaan dit voorjaar stond in het teken van duurzaamheid. Droog claimt gelukkig niet een absoluut antwoord te hebben op perfecte duurzaamheid. Ze vragen zich af of het milieu geholpen is als je op kantoor een dag je papier verzamelt en er een meubel van maakt? Zinvol of niet. Origineel is het in ieder geval wel.

lees verder

societypermalink

Terug naar boven