Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Internet of Things vormt trend voor 2018

Internet of Things vormt trend voor 2018

Dankzij de digitale revolutie heeft menig gebouweigenaar en -beheerder de beschikking over apparaten die 24 uur per dag met elkaar communiceren. De informatie die wordt uitgewisseld staat in dienst van het optimaliseren en verbeteren van gebouwprestaties. 

Dit netwerk van diverse apparaten verzamelt belangrijke data over de werking van het gebouw en de aanwezige gebruikers. Aan de hand van deze gegevens worden processen geoptimaliseerd en verbetert het gebouw zich in essentie tot in de eeuwigheid. Hierbij gaat het allang niet meer alleen over het energieverbruik en het terugdringen ervan.

Anno 2018 wordt informatie over de looproutes van personeel en gebruikers en persoonlijke klimaatinstellingen opgeslagen en gemonitord. Via apps ontvangen gebruikers real time gegevens over beschikbare werkplekken en optimaliseert het gebouw aan de hand van gedragspatronen.

Toekomstbestendig maken van data-infrastructuur

Een belangrijke uitdaging voor de bouw- en vastgoedsector is het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de data-infrastructuur. Deze moet vorm kunnen geven aan nieuwe ontwikkelingen. Andere opgaves zijn het afstemmen van slimme apparaten op elkaar, het slim monitoren van data en het security- en privacy-vraagstuk.

Duurzaam Gebouwd publiceert een whitepaper over Internet of Things. Houd de website in de gaten over deze gratis whitepaper. Bekijk ook het thema-overzicht met alle thema’s. Ontdek ook het volledige thema Internet of Thing en bezoek dan het seminar Internet of Things, waar onder andere aandacht wordt besteed aan 'The Rise and Risks of Internet of Things' en andere belangrijke onderwerpen binnen dit thema. Topsprekers uit verschillende hoeken van de markt inspireren over de toekomst van Internet of Things. Meer informatie en de inschrijfmogelijkheid zijn te vinden op deze pagina.    


Wil je meer weten over Internet of Things?

In de gratis whitepaper Digitalisering brengt slimme woon- en werkomgeving dichterbij’ vind je uitgebreide informatie en inspiratie omtrent het thema Internet of Things (IoT). We besteden aandacht aan het belang van data en laten we zien wat de uitwisseling van informatie voor procesoptimalisatie kan doen.

Download nu de gratis whitepaper
 

Gratis whitepaper 'Digitalisering brengt slimme woon- en werkomgeving dichterbij'
 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven