Persoonlijke leden
Feike Siewertsz van Reesema

Feike Siewertsz van Reesema

Directeur / eigenaar @ Waterland Real Estate B.V.

Eindbeslisser

Twitter   

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Vastgoedondernemer Feike Siewertsz van Reesema (1976) is directeur-eigenaar van Waterland Real Estate. Met deze onderneming richt hij zich primair op duurzame gebiedsontwikkeling in Nederland. Daarnaast is hij voorzitter van de werkgroep Wonen bij het Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS), ambassadeur voor het Professioneel Platform Vastgoedbelang en bestuurslid van het Urban Land Institute (ULI). Ook is hij aangesloten bij NEPROM, FIABCI en het Watertorenberaad. Verder is hij actief als vastgoedbelegger en lobbyt namens de branche voor residentieel vastgoedprofessionals.

Duurzame en betaalbare leefomgevingen

Feike Siewertsz van Reesema heeft Waterland Real Estate in 2014 mede opgericht, maar is in 2017 volledig eigenaar geworden. Sindsdien heeft hij de onderneming volledig toegespitst op gebiedsontwikkeling, met een focus op duurzame en betaalbare woningen. Middels nieuwbouwprojecten, transformaties en herontwikkelingen wordt ingezet op het voldoen aan de grote maatschappelijke vraag naar woningen in met name het middensegment. Daarbij wordt ook volledig rekening gehouden met de toekomst, door te investeren in woningen met goede energieprestaties, met inachtneming van de omliggende natuur en een zo circulair mogelijke werkwijze.

Een voorbeeld is de ontwikkeling van het Zaankwartier in Zaandam. Deze voormalige meelfabriek wordt getransformeerd naar een moderne woonwijk met meer dan de helft van de ca. 620 woningen in het sociale- of midden-huursegment. Daarbovenop bestaat 10% uit sociale koopwoningen voor starters. Middels o.a. zonnepanelen, groenstructuren, speciale voorzieningen voor vogelsoorten en duurzame mobiliteitsinfrastructuur wordt rekening gehouden met klimaat en biodiversiteit. Bovendien wordt een deel van de bestaande historische bouwwerken hergebruikt.

Siewertsz van Reesema is met Waterland Real Estate in staat om alle fasen van projectontwikkeling op zich te nemen, met de mogelijkheid om risicodragend te participeren. Daarbij wordt nauw samengewerkt met alle belanghebbenden, van gemeenten tot omwonenden.

Ervaren en betrokken

Feike Siewertsz van Reesema is reeds sinds de jaren ’90 actief in het vastgoed. Na zijn vastgoedopleiding en eerste professionele ervaring met vastgoed in Groningen, maakte hij in 1998 de overstap naar Amsterdam. De in Den Haag en Deventer opgegroeide Siewertsz van Reesema was hier een aantal jaar actief binnen vastgoedconsultancy en de makelaardij, alvorens zelf te beginnen met ondernemen en beleggen. Hij was medeoprichter van vastgoedbeleggingsfonds Pinnacle en later partner bij de fondsen Beleggingsgroep en Lairessegroep, waarvoor hij vastgoedportefeuilles beheerde en uitbouwde. Zijn successen op dit gebied leidden tot de vraag om strategisch partner te worden van een buitenlandse vastgoedinvesteerder, wat resulteerde in de oprichting van Waterland Real Estate. Nog steeds behoren buitenlandse investeerders tot het netwerk van Siewertsz van Reesema.

Zijn werk vergt veel kennis over de wet- en regelgeving op het gebied van vastgoed en volkshuisvesting. Met zijn bestuurlijke functies of lidmaatschappen van belangrijke brancheorganisaties zoals NEPROM, RICS en het Professioneel Platform Vastgoedbelang houdt Siewertsz van Reesema zichzelf niet alleen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, maar zet zich ook actief in voor de vormgeving van het landelijke (woon)beleid. Daarnaast deelt hij met enige regelmaat zijn kennis over de wet- en regelgeving met branchegenoten middels bijvoorbeeld seminars. Ook blijft Siewertsz van Reesema zichzelf verder ontwikkelen, met een afgeronde opleiding tot toezichthouder als recentste wapenfeit. Dit stelt hem in staat als toekomstig commissaris een belangrijke rol te vervullen binnen de diverse branches.

Verder lezen
 
 

Contactinformatie Contactinformatie

Waterland Real Estate B.V.


Postadres
Newa 2
1186KE Amstelveen

Telefoon: 310208116650


Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up