Persoonlijke leden
Jaap Betsema

Jaap Betsema

Directeur / eigenaar @ Betsema Groep

Eindbeslisser

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Jaap Betsema (1973) staat aan het hoofd van Betsema Bouwgroep, een Fries bouwbedrijf dat eerder door zijn vader en grootvader werd geleid. Betsema is sinds 1993 actief in het familiebedrijf. Sinds 2007 is hij directeur-grootaandeelhouder. Betsema Bouwgroep bestaat uit Aannemersbedrijf Betsema, Betsema Projecten en Betsema Materieel en heeft een sterke focus op veilig, duurzaam en energiezuinig of -neutraal bouwen.

Betsema Bouwgroep

Grootvader Jaap Betsema startte Betsema Groep in 1965, toen hij een metselbedrijf opzette. Twintig jaar later nam diens zoon Johannes Betsema het familiebedrijf over. Tegen die tijd bouwden de Betsema’s aan projecten in heel Friesland. Johannes, de vader van de huidige directeur, breidde in de jaren daarop zowel het werkgebied als het dienstenaanbod uit, voordat ook hij de leiding aan zijn zoon overdroeg.

Jaap Betsema was in 1993 in het familiebedrijf getreden en nam tussen 2003 en 2007 geleidelijk aan het eigendom en de leiding over Betsema Groep over. Hij kende zijn bedrijf inmiddels door en door en had zijn kennis bijgeschaafd met aanvullende opleidingen. Hoe goed Jaap Betsema ook voorbereid was, de crisis sloeg na 2008 bijzonder hard toe in de bouwwereld. Toch wist hij Betsema Bouwgroep met zwarte cijfers door de crisis te loodsen. In 2014 lijfde Betsema Bouwgroep zelfs Delfsma Bouw & Ontwikkeling in, een gevestigde naam in Friesland.

Deelondernemingen van Betsema Bouwgroep zijn Betsema Projecten, Betsema Materieel en Aannemersbedrijf Betsema. Onder laatstgenoemde vallen ook Delfsma Bouw & Ontwikkeling en Betsema Bouw, dat Jaap Betsema in 2007 opzette. Hoofdactiviteiten zijn hoofd- en onderaanneming, grondbeheer en -ontwikkeling en beheer en verhuur van bouwmaterieel, voornamelijk in Noord- en Midden-Nederland.

Duurzaam en veilig

Onder leiding van Jaap Betsema onderscheidt Betsema Bouwgroep zich van concurrenten door het gebruik van innovatieve bouwtechnieken. Daarmee realiseert Betsema Bouwgroep duurzame projecten, altijd met het oog op de toekomst. Het streven is dan ook om energiezuinig of energieneutraal te bouwen. Zo zijn de woningen van de zogenaamde ‘Mooi Wonen’-projecten in onder meer Stiens, Lemmer, Wolvega en Leeuwarden volledig gasloos en kenmerken zij zich door hun duurzaamheid en energiezuinige oplossingen als luchtwarmtepompen, zonnepanelen en hoogwaardige isolatie.  

Ook stelt Jaap Betsema de toekomst van zijn medewerkers voorop. Zo maken zij gebruik van hefsteigers in plaats van traditionele steigers. Een hefsteigers is een platform dat in hoogte verstelbaar is, zodat de vaklui van Betsema Bouwgroep een gezonde werkhouding kunnen aanhouden en bouwmaterialen eenvoudig kunnen verplaatsen. Voor dit laatste gebruiken zij ook de ARBOMORK, een verrijdbaar platform om bijvoorbeeld stenen te verplaatsen over de bouwplaats. Al deze technieken moeten de bouwvakkers ontzien en hen het zware werk uit handen nemen.

Bewijs voor de kwaliteit en veiligheid van Betsema’s dienstverlening vormen de VCA**, ISO 9001 en KOMO certificaten en het lidmaatschap van Bouwgarant en Bouwend Nederland.

Verder lezen
 

Interesses Interesses

Thema's:

Doelgroepen

 

 

 

 

 

 

Contactinformatie Contactinformatie

Betsema Groep


Telefoon: 0514603900


Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up