Persoonlijke leden
Joshua Camera

Joshua Camera

Directeur / eigenaar @ Pex Real Estate

Eindbeslisser

Linkedin   

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Vastgoedondernemer Joshua Camera ontwikkelt en belegt in duurzame projecten in Nederlandse binnensteden. Daarmee onderscheidt hij zich door te kiezen voor kwalitatief bouwen in de stad, in een sector waarin dat lang niet altijd hand in hand gaat. Met PEX Real Estate, de vastgoedontwikkelings- en -beheermaatschappij die Camera in 2017 oprichtte, investeert hij dan ook in een woningvoorraad die aan de woonwensen van huidige én toekomstige bewoners voldoet.

Waar branchegenoten dikwijls voor de makkelijke weg kiezen en gaan voor kwantiteit boven kwaliteit, doet Joshua Camera dat niet. Kwalitatief hoogwaardig bouwen is in de stad immers geen vereiste, zeker niet op A-locaties in de centra van de grotere Nederlandse steden. Aangezien de vraag naar woonruimte er onverzadigbaar is, is leegstand namelijk vrijwel ondenkbaar. Toch ziet Camera daarin geen reden om de hoge kwaliteitseisen die hij vanzelfsprekend acht los te laten. In al zijn projecten streeft hij er dan ook naar om zijn huurders en kopers een woning te bieden die op alle mogelijkheden hun wensen vervult.

Een van de projecten van Joshua Camera is bijvoorbeeld De Parel van Amsterdam, een appartementencomplex in Amsterdam-Oost. Verdeeld over vijf woonlagen, naast een plint met commerciële invulling, realiseert PEX Real Estate in dit complex twee penthouses en acht appartementen voor het hogere woonsegment. Dat is onder meer terug te zien in de vele verduurzamende maatregelen die PEX trof, zoals vloerverwarming, -koeling, zonnecollectoren, warmteterugwininstallaties, luchtwarmtepompen en optimale isolatietechnieken. Dat levert De Parel van Amsterdam dan ook een certificering met energielabel A op.

Joshua Camera bouwt, transformeert of renoveert hoofdzakelijk vastgoed dat primair een woonfunctie heeft, zoals kamers, studio’s, appartementen of gezinswoningen. Daarnaast belegt hij nu en dan ook in winkels, kantoren, horeca en overige bedrijfsruimten, of ontwikkelt deze zelf. De aankoop van een ijssalon en de verdere uitbouw hiervan tot een landelijke keten was zelfs een vroege en belangrijke stap in de vastgoedcarrière van Camera, die in 2017 met de oprichting van PEX Real Estate een nieuwe impuls kreeg.

Sindsdien richt Joshua Camera zich met PEX ook op andere Nederlandse steden dan Groningen, waar Camera zijn eerste stappen als vastgoedondernemer zette. Gronings vastgoed blijft een belangrijk deel van de portefeuille, maar PEX is inmiddels ook actief op andere locaties, in het noorden maar ook in de rest van Nederland. Zo ontwikkelt het in de hoofdstad eerdergenoemd appartementencomplex De Parel van Amsterdam en leverde het projecten op in het centrum van Assen.

Verder lezen
 

Interesses Interesses

Doelgroepen

 

 

 

 

 

 

Contactinformatie Contactinformatie

Pex Real Estate


Telefoon: 0612345678


Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up