Persoonlijke leden
Klaas Hummel

Klaas Hummel

Directeur / eigenaar @ Lapidus Holding B.V.

Eindbeslisser

Linkedin   

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Klaas Hummel (Rotterdam, 1960) investeert met zijn bedrijf Lapidus Holding in diverse soorten vastgoed in binnen- en buitenland. Met Lapidus Holding was en is Hummel onder andere eigenaar van verschillende door Center Parcs geëxploiteerde vakantieparken. Voordat Hummel in de jaren negentig zijn eigen onderneming startte bouwde hij een groot internationaal netwerk op door zijn werkzaamheden voor onder andere Aegon, Rodamco, Sal Oppenheim en de Zweedse Centrale Bank.

Eerste stappen in vastgoed

Klaas Hummel begon in de jaren ’80 zijn carrière bij de Amro bank, waar hij doorgroeide tot kantoordirecteur. Om zijn financiële inzicht aan te vullen met kennis op het gebied van vastgoed ruilde hij na verloop van tijd de Amro bank in voor Aegon Vastgoed. Hier beklede Hummel de functie van projectmanager met de taak om vastgoed in Nederland en Duitsland te ontwikkelen en te organiseren. Daarna volgde een overstap naar vastgoedbedrijf Rodamco, waar hij de verantwoordelijkheid kreeg over de Duitse markt. Dankzij zijn verdiensten bij Rodamco werd Hummel door de Duitse bank Sal Oppenheim gevraagd om een Zweeds fonds voor investeringen in vastgoed te gaan beheren. Toen later verschillende Zweedse banken in de problemen kwamen met leningen aan vastgoedinvesteerders, wist Hummel als enige het door hem beheerde fonds in goede banen te leiden. Deze prestatie leverde hem begin jaren ‘90 een positie op als crisismanager bij de Zweedse Centrale Bank, waar hij de Zweedse banken hielp om hun klanten beter te beoordelen en problemen met uitstaande leningen op te lossen.

Lapidus Holding

Na zijn periode als crisismanager besloot Klaas Hummel voor eigen rekening in vastgoed te investeren. Hij zette in 1993 zijn onderneming Lapidus Holding B.V. op, waarmee hij nog steeds in vastgoed handelt. Zijn eerste grote aankoop was een winkelcentrum in Amsterdam, dat na herontwikkeling met een goede winst werd verkocht. De portefeuille van de onderneming bevat inmiddels woningen, bedrijfspanden en winkelcentra maar ook vakantieparken (Center Parcs) en hotels. Lapidus Holding concentreert zich met name op de Nederlandse en de Duitse markt. Dankzij het grote netwerk van Hummel en de uitgebreide kennis die hij tijdens zijn carrière opdeed heeft Lapidus Holding zich ontwikkeld tot een gevestigde naam in de vastgoedwereld.

Verder lezen
 

Interesses Interesses

Doelgroepen

 

 

 

 

 

 

Contactinformatie Contactinformatie

Lapidus Holding B.V.


Telefoon: 0204711166


Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up