Persoonlijke leden
Shandar Kooij

Shandar Kooij

Directeur / eigenaar @ Grondontwikkeling Nederland

Eindbeslisser

Linkedin   

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Shandar Kooij (1973) is de oprichter en directeur van Grondontwikkeling Nederland. Deze onderneming uit Alkmaar verenigt grondhandel en projectontwikkeling onder één dak. Waar grondhandelaren afwachten of de gronden die zij verkopen meer waard worden, doet Kooij er met Grondontwikkeling Nederland alles aan om deze waardestijging ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Daarbij weegt hij duurzaamheid mee in al zijn ontwikkelingen.

Groen

Voordat hij Grondontwikkeling Nederland begon, was Shandar Kooij actief als verkoper van groene beleggingsproducten. Daarmee gaf hij beleggers de kans te investeren in duurzame houtproductie in het buitenland. Zij konden hiermee niet alleen een mooi rendement behalen, maar ook werkgelegenheid creëren voor de lokale bevolking en illegale houtkap tegengaan. Er werd immers op een duurzame wijze aan de vraag naar hardhout voldaan.

Grondontwikkeling Nederland

Vanaf 2007 legde Shandar Kooij zich toe op de handel in warme gronden. Dat is grond, waarop de gemeente naar verwachting op korte termijn een bestemmingswijziging doorvoert. Hiermee was Kooij in de voorgaande periode als verkoper van groene beleggingsproducten in aanraking gekomen, voordat hij besloot zelfstandig verder te gaan.

In 2011 begon Shandar Kooij Grondontwikkeling Nederland. Daar gooide hij het roer om, toen hij inzag dat er meer nodig was dan de conventionele werkwijzen van grondhandelaren. Deze kopen landbouwgrond op, knippen de grond in kleine kavels en verkopen die aan particulieren. De beleggers moeten vervolgens maar afwachten wat er met de voorgenomen bouwplannen en de waarde van hun grond gaat gebeuren.

Grondontwikkeling Nederland daarentegen neemt het heft in eigen handen en is tegelijkertijd projectontwikkelaar van de gronden, die het niet opknipt maar middels een onverdeeld aandeel verkoopt. De ontwikkeling financiert het met de verkoop van de gronden, waarover het als vertegenwoordiger van zijn klanten met de gemeente kan onderhandelen. Bij een geslaagde ontwikkeling verkopen de investeerders hun aandeel weer aan Grondontwikkeling Nederland, dat het project aan een bouwbedrijf of belegger verkoopt.

Balans met de natuur

Illustratief voor de visie van Shandar Kooij is zijn deelname aan een charitatief zwemevenement in het IJsselmeer, waar Kooij een bedrijfsuitje van maakte en meerdere collega’s toe overhaalde. De helft van het inschrijfgeld ging naar stichting Het Blauwe Hart, ter verbetering van de waterkwaliteit in het IJsselmeergebied. “Milieu is belangrijk voor ons", liet Kooij destijds aan een aanwezige journalist van dagblad Trouw weten. "Er moet zo duurzaam mogelijk worden gebouwd en in de juiste balans met de natuur, dat is de filosofie van ons bedrijf.”

Verder lezen
 

Interesses Interesses

Thema's:

Doelgroepen

 

 

 

 

 

 

Contactinformatie Contactinformatie

Grondontwikkeling Nederland


Telefoon: 310722020300


Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up