Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Radboud krijgt vernieuwd Tandheelkunde-gebouw

Radboud krijgt vernieuwd Tandheelkunde-gebouw

Dit voorjaar start de Radboud Universiteit met de renovatie van het Tandheelkunde-gebouw. Dit gebouw heeft een grootte van 22.500 m2.

Het College van Bestuur van deze Nijmeegse universiteit heeft hierbij gekozen voor de combinatie van Trebbe, Van Wijnen en Kuijpers. Zij transformeren dit verouderde gebouwencomplex naar een hedendaags, modern en duurzaam pand.

Energiebesparing en comfortverhoging

Het vernieuwde gebouw krijgt moderne faciliteiten, meer comfort en een beter binnenklimaat. Architect Inbo en de ingenieursbureaus Deerns en Croes hebben voor het ontwerp gezorgd, waarbij energiebesparing, comfortverhoging en een eigentijdse uitstraling centraal stonden.

Zo komt er goede zonwering met daglichtafhankelijke verlichting, warmte- en koudeopwekking en een gebouwbeheersysteem. De nieuwe gevel dient het klimaat te verbeteren en ook de dakbedekking zorgt voor isolatie.

Bouw in 2 fasen

Tijdens de zomer van 2015 vinden sloopwerkzaamheden plaats en het doel is dat het gerenoveerde gebouw bij de aanvang van het studiejaar 2017-2018 in gebruik kan worden genomen. De bouw vindt in twee fasen plaats, waarbij in elke fase een deel van het gebouw in gebruik blijft. De aanneemsom voor de combinatie bedraagt zo’n € 30 miljoen. Tandheelkunde combineert onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg. 

 

  |  0 reactiespermalink

Meer nieuws uit Nijmegen, Gelderland

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven