Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Capaciteitsuitbreiding productiefaciliteiten van houtmodificatie

Capaciteitsuitbreiding productiefaciliteiten van houtmodificatie

In het derde kwartaal van 2016 wordt de nieuwbouw van de NobelWood productiefaciliteit in Dalfsen voltooid. Duurzaam Gebouwd-partner Foreco behaalt met het resultaat een reductie in de kostprijs en het energieverbruik met de uitbreiding van de capaciteit naar ruim 3.000 m3.

Daarnaast komt er meer ruimte voor onderzoek naar behandeling van andere houtsoorten en ondersteuning van mogelijke buitenlandse licentiepartijen voor de nieuwe modificatie technologie. De uitbreiding zorgt voor meer werkgelegenheid en een groter aanbod van het alternatief voor tropisch hardhout op basis van agro-afval en snelgroeiend naaldhout.

Samen met drie andere partijen uit België, Denemarken en Zweden startte Foreco in 2013 met de ontwikkeling van nieuwe installaties. De ontwikkeling is mede gefinancierd door de Europese Unie binnen het Eco-Innovation initiatief van het Concurrentie en Innovatie Kader Programma (CIP).

Partnerships in nieuwe marktsegmenten

Nu de nieuwe installaties gereed zijn komt er weer ruimte voor verdere ontwikkeling zoals behandeling van andere houtsoorten en nieuwe toepassingen. Veel Europese bedrijven toonden interesse in de nieuwe behandelingstechnologie en krijgen nu de gelegenheid om gefaseerd te starten met behandeling van hout in de installaties, om economische haalbaarheid binnen eigen bedrijven te onderzoeken.

Fotopresentatie

Meer weten over de ontwikkeling van NobelWood en de installaties? Bekijk dan een fotopresentatie met daarin meer informatie.

 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven