Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Corporaties werken samen aan vernieuwing

Alle woningen CO2-neutraal in 2050 en meer huurwoningen voor verschillende doelgroepen. Dit zijn 2 van de 6 thema’s waarmee zo’n honderd woningcorporaties samen aan de slag gaan, zo bleek tijdens de aftrap van de Aedes’ Vernieuwingsagenda ‘Slimmer en beter voor elkaar’.

Dit meldt de vereniging van woningcorporaties. “Binnen en buiten de sector gebeurt al veel”, liet Aedes-bestuurslid René Scherpenisse weten. “Laten we dat gebruiken en ontsluiten: dat betekent minder wielen uitvinden en meer kennisdelen.” In het totaal hebben de corporaties 6 coalities gevormd, over de thema’s:

  • verduurzaming
  • betaalbaar bouwen en wonen
  • leefbare wijken en buurten
  • wonen en zorg
  • digitalisering en informatievoorziening
  • verbeteren van bedrijfsvoering

Half november volgen eerst resultaten

Deze coalities gaan binnenkort van start: in mei en juni vindt voor elke coalitie een aftrap plaats. De eerste resultaten worden half november gedeeld. Bij deze Vernieuwingsagenda zijn naast Aedes ook ActiZ, Bouwend Nederland, CVN, Het Corporatiehuis, Kennisplatform Corpovenista, Platform31 en Stroomversnelling als partners betrokken. Aanmelden kan nog steeds, kijk hiervoor op Aedes.nl.


Dit thema LIVE meemaken?

Tijdens Duurzaam Gebouwd LIVE op Building Holland van 17 tot en met 19 april 2018 gaan we in op de thema's Circulair Bouwen, Gezonde Gebouwen en #VanGasLos. Zeker weten dat je erbij bent? Schrijf je dan direct in via onderstaande button!

direct inschrijven
 

Duurzaam Gebouwd LIVE
 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven