Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Lancering Transitieformule

  • Lancering Transitieformule
  • Lancering Transitieformule
  • Lancering Transitieformule
  • Lancering Transitieformule
  • Lancering Transitieformule

Vorige week werd de Transitieformule gepresenteerd. Een initiatief dat zich richt op herontwikkeling van de bestaande vastgoedvoorraad, ik ben hier naast Arup, Fakton en Bureau Van Miert als eerste architect bij betrokken.

In de formule ontstijgen de organisaties hun eigen praktijk en komen we gezamenlijk tot de economisch interessante interventies. Vanuit een integraal perspectief werken we samen aan innovatieve en verrassende oplossingen voor bestaand problematisch vastgoed. De formule bestaat uit ingenieurs, architecten, financiële regisseurs en marktdeskundigen. De kracht ligt in de ‘open source’ gedachte achter de samenwerking: het optimaal delen van kennis, netwerk en visies. Dit leidt tot nieuwe, discipline-overstijgende inzichten voor haar opdrachtgevers.

Wij zien genoeg kansen: wanneer alle leegstaande kantoorgebouwen gesloopt worden en het puin wordt opgestapeld, past deze berg in de piramide van Cheops. De ruimtebehoefte die de komende jaren groeit, o.a. als gevolg van vergrijzing, toenemende zorgbehoefte, vernieuwing van het onderwijs en groei van het aantal ZZP-ers, is vele malen groter dan deze piramide en biedt kansen voor de bestaande voorraad.

We werken met de Multicriteria Gebouwen Strategie (MGS©). Vanuit de functie en gebruikers wordt een vertaling gemaakt naar de benodigde technische en architectonische aanpassingen met een stevige financiële business case als basis. Deze analyse van behoeften en kansen op diverse terreinen ligt ten grondslag aan de ontwikkelingsstrategie (of sloopstrategie) voor het gebouw of gebied. Hierbij analyseren we niet alleen, maar we bezitten ook de executiekracht om de vastgestelde visies tot uitvoering te brengen.

 

  |  1 reactiespermalink

Reacties

  • Is het waar dat de ruimtebehoefte de komende jaren groeit? We zijn toch ook bezig met bouwen voor krimp; kleinere kantoren en onderwijsinstellingen door flex werkplekken. De behoefte wordt niet groter; het verandert steeds. En ook in een steeds sneller tempo. Onlangs heb ik iets gelezen over Solids; gebouwen die gedurende een lange levensduur voor allerlei verschillende functies te gebruiken zijn. Ik zie voor de bestaande voorraad ook een dergelijke oplossing weggelegd. Een soort \"BARBAPAPA\" gebouw; het vormt zich naar de nieuwe functie of behoefte die er op dat moment is. De flexibiliteit in de bouwopgave moet vooraf ingecalculeerd worden. Dat betekend waarschijnlijk vooraf meer investeren. Goed doordachte, onderzochte oplossingen aandragen (tijd) en over dimensionering van het gebouw/ constructie (grote, lege panden in overvloed) zodat de vooraf niet ingecalculeerde behoeftes met minimale middelen alsnog in voorzien kan worden. Dat voorkomt vast een verhuizing of een nieuwbouwwens.

    suzanne groenewold-stengs  |  dinsdag 14 juni 2011 @ 15:35 uur

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven