Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Ambitieuze doelstelling voor hernieuwbare energie in 2030 essentieel

Ambitieuze doelstelling voor hernieuwbare energie in 2030 essentieel

Het rapport Power Perspectives 2030 concludeert dat hoge mate van gevarieerde hernieuwbare energiebronnen in 2050 tot decarbonisatie en economische voordelen zullen leiden, op voorwaarde dat vanaf nu aanzienlijk zal worden geïnvesteerd in energienetwerken, middelen om de energievraag te sturen en in flexibel gas.

Power Perspectives 2030 is de vandaag gepubliceerde tweede fase van het grensverleggende rapport Roadmap 2050 van de European Climate Foundation (ECF).

De publicatie toont de belangrijkste stappen aan naar decarbonisatie van de elektriciteitssector voor de komende twintig jaar.

Versnelling
In het nieuwe rapport, dat vandaag in Brussel wordt gepresenteerd in aanwezigheid van directeur-generaal van DG Energie, Philip Lowe, wordt aangetoond dat het huidige energiebeleidskader voor 2020 een adequate eerste stap is richting de emissiereductiedoelstellingen van de EU voor 2050.

Tegelijk wordt echter duidelijk, dat het decarbonisatieproces in de periode 2020-2030 aanmerkelijk moet worden versneld. Naar 2030 toe zal daarom een krachtigere visie nodig zijn die investeringen stimuleert en de elektriciteitsmarkten in staat stelt om de overstap naar een koolstofvrije elektriciteitssector te maken.

Investeringen
Power Perspective 2030 concludeert dat de complementariteit tussen een gevarieerde portfolio van hernieuwbare energiebronnen en flexibele gascentrales decarbonisatie van de energiesector de komende twintig jaar kan sturen.

Om dit te bereiken moeten echter de voorafinvesteringen in koolstofarme technologieën en in transmissienetwerken de komende twee decennia bijna worden verdubbeld; een uitdaging die aanmerkelijk kan worden beperkt door ontwikkeling van energiezuinige middelen en middelen om de energievraag te sturen − de beheersing van consumentenverbruik in reactie op leveringscondities.

Meer informatie: Download rapport Power Perspectives 2030 

 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven