Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Marktplaats voor duurzaam inkopen

Marktplaats voor duurzaam inkopen

Wie duurzaam is, mag zich binnenkort presenteren op een speciaal daarvoor bestemde site. Bedrijven die aan de duurzaamheidscriteria van de overheid voldoen, kunnen zichzelf vanaf 28  oktober presenteren op www.marktplaatsduurzaaminkopen.nl.

Overheidsinkopers zullen deze marktplaats gebruiken om snel een overzicht te krijgen van bedrijven die duurzame producten en diensten leveren.

Criteria
Bedrijven die vanaf 2010 aan overheden willen leveren, moeten aan duurzaamheidscriteria voldoen. Momenteel worden criteria geformuleerd waaraan producten en diensten dienen te voldoen. Vanaf 2010 moeten de inkopen van de Rijksoverheid volledig duurzaam zijn.

Gemeenten hebben de doelstelling om in 2010 75 procent duurzaam in te kopen, provincies en waterschappen minstens 50 procent. Vanaf 2015 gaan alle gemeenten 100 procent duurzaam inkopen.

De Marktplaats Duurzaam Inkopen Overheid geeft bedrijven de kans om zich van de concurrentie te onderscheiden. Bedrijven die aan de duurzaamheidscriteria kunnen zich gratis aanmelden en presenteren aan (overheids)inkopers.

Vanaf 28 oktober: www.marktplaatsduurzaaminkopen.nl.

 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven