Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Award voor beste overheidsbeleid duurzaam bouwen

De tweede Government Leadership Award wordt in november 2013 uitgereikt. Nominaties voor de award kunnen tot 2 september 2013 worden ingediend. De award beloont het beste overheidsbeleid op het gebied van duurzaam bouwen, op internationale schaal.

Het tweejaarlijkse evenement werd voor het eerst gehouden in 2011 en was toen een succes. De tweede editie van de award wordt gehost door de World Green Building Council, waarbij de awarduitreiking onderdeel uitmaakt van de COP-19 in Warschau, Polen.

Groen(er) bouwbeleid
Doel van de award is om andere overheden te inspireren om een groen(er) bouwbeleid na te streven. Tijdens de eerste editie van de Government Leaderschip Awards kwamen er vanuit steden over de hele wereld nominaties. Destijds werden de winnaars gekozen door een vakjury bestaande uit ICLEI-International, UN-HABITAT en de WorldGBC.

Er wordt een award uitgereikt voor algemene kwaliteit, met daarnaast prijzen voor bepaalde categorieën, zoals effectief van het initiatief, kosteneffectiviteit, leiderschap en innovatie. Daarnaast zijn er awards beschikbaar voor de onderwerpen relevantie en voor een adequaat antwoord op de klimaatverandering en de impact op het milieu.

Inschrijven
Meedingen naar de award is nog mogelijk: tot 2 september 2013 is het mogelijk om in te schrijven. Meer informatie is te vinden op de website van de World Green Building Council.

 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven