Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Gemeente geeft gebouwbeheer en -onderhoud uit handen

Gemeente geeft gebouwbeheer en -onderhoud uit handen

De komende 10 jaar verzorgt BAM FM het beheer, het onderhoud en de verduurzaming van het vastgoed van de gemeente Tilburg. 

Hiervoor hebben deze Brabantse gemeente en aannemer BAM Bouw en Techniek een contract gesloten. Het doel van deze samenwerking is om te komen tot een zo optimaal mogelijke gebouwexploitatie.

Beheer en onderhoud van 350.000 m2

De totale omvang van de vastgoedportefeuille van de gemeente Tilburg beslaat ruim 350.000 m2, verdeeld over zo’n 170 gebouwen. Dit contract gaat op 1 november 2017 in en kent een looptijd van 10 jaar. Het omvat het professioneel beheer en onderhoud, bouwkundig en installatietechnisch.

Deze stap past in de ontwikkeling om van een regulerende naar een participerende overheid te gaan. Deze gemeente heeft dan ook nadrukkelijk de samenwerking met de markt opgezocht.

Richten op kerntaken

Als onderdeel van BAM Bouw en Techniek richt BAM FM zich op het integraal beheer en onderhoud van vastgoed, zodat opdrachtgevers zich volledig kunnen wijden aan hun kernactiviteiten. Hiervoor beschikt BAM FM over een expertisecentrum, dat multidisciplinaire kennis samenbrengt en innovatieve, duurzame onderhoudsstrategieën ontwikkelt voor opdrachtgevers.

Als eigenaar en gebruiker van gebouwen richt de gemeente Tilburg zich op gezonde, veilige en duurzame gebouwen, waarin haar burgers kunenn sporten, ontmoeten, leren, werken en recreëren. 

Foto: Het raadhuis van de gemeente Tilburg

 

  |  0 reactiespermalink

Meer nieuws uit Tilburg, Noord-Brabant

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven