Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Energiezuinige installaties voor waterschap

Energiezuinige installaties voor waterschap

Het nieuwe gebouw van waterschap Hunze en Aa’s in Veendam krijgt energiezuinige installaties, apparatuur en verlichting. Daarnaast zorgt het voor zijn eigen koeling, dankzij een eigen warmte-koudeopslag. Dit minimaliseert het gebruik van gas.

Het waterschap heeft BAM Bouw en Techniek geselecteerd voor de engineering en realisatie van dit gebouw. Hierin komen een laboratorium en kantoorruimte. Ook krijgt het gebouw een groen dak, om het hemelwater vertraagd af te voegen naar het watersysteem. Zo wil Hunze en Aa’s inspelen op klimaatveranderingen.

Onderzoek naar kwaliteit van water en slib

In de onderzoeksruimte wordt onder meer de kwaliteit van het water en slib van de kanalen, rivieren en zwemwater onderzocht. Daarnaast onderzoekt dit laboratorium het water van rioolwaterzuiveringsinstallaties en het afvalwater van bedrijven. Dit doet ze voor zowel waterschap Hunze en Aa’s als waterschap Noorderzijlvest. Hunze en Aa’s opereert in de provincies Groningen en Drenthe.

Start en oplevering in 2018

In maart start BAM met de bouw van het gebouw dat een bruto vloeroppervlakte krijgt van zo’n 1.150 m2 en plaats biedt aan 30 medewerkers. KuiperCompagnons is verantwoordelijk voor het ontwerp. Nijeboer-Hage Technisch Adviseurs heeft het ontwerp van de installatietechniek verzorgd en Prinzen Advies verzorgt de inrichting van het laboratorium. De oplevering staat gepland voor eind 2018.

 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven