Partners

FSC Nederland

 

 

Bedrijfsprofiel Bedrijfsprofiel

Forest Stewardship Council® (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet om de wereldwijde bossen te beschermen door certificering. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC uniek!

FSC Nederland richt zich op de promotie en vergroting van de vraag naar FSC-gecertificeerd hout en papier. Hiervoor worden een groot aantal marktactiviteiten en initiatieven ondernomen. Ook komt er tegenwoordig niet alleen hout en papier uit een FSC-bos maar ook producten zoals kurk, rubber en bamboe.

In Nederland gaan wij partnerschappen aan met onder andere woningcorporaties, gemeenten, waterschappen en de bouw- en houtsector. Wij bieden inhoudelijke ondersteuning om te verduurzamen, onder andere door knelpunten samen op te lossen.  Ook ondersteunen wij met het communiceren over duurzaam hout en papier. Het kiezen voor enkel nog gecertificeerd duurzaam hout is voor veel partners een hele concrete en mooie bijdrage aan het eigen MVO-beleid. Op dit moment werken wij met 300 partners uit diverse sectoren samen aan verduurzaming. Geinteresseerd in samenwerking? Wij horen graag van u!


Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie
Postadres
Wilhelminapark 41
3581 NK Utrecht

Telefoon: 030-2767220


Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up