Partners

Firan

Overig

Linkedin   

 

Bedrijfsprofiel Bedrijfsprofiel

Er zijn volop kansen voor duurzame energievoorzieningen. Alliander DGO ziet en benut deze kansen. Wij leggen letterlijk en figuurlijk verbindingen tussen overheden, gebiedseigenaren, aanbieders en gebruikers van duurzame energie. We formuleren gezamenlijke gebiedsvisies, ontwikkelen duurzame business cases en realiseren slimme, betaalbare en betrouwbare oplossingen. Samen met u.

Ook in uw regio zijn volop grote en kleine ‘energiefabrieken’ te vinden. Zoals industriële bedrijven waar warmte, koude, stoom of CO2 vrijkomt, waterzuiveringen die biogas opwekken of aardlagen die warmte bevatten. Huishoudens, bedrijven en instellingen in de buurt kunnen deze energie goed gebruiken. Om panden te verwarmen of te koelen, voor de warmwatervoorziening of bij industriële productieprocessen. Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO) zorgt dat deze energie kan stromen.

 Alliander DGO helpt partijen met het realiseren van hun (regionale) duurzaamheidsambities. Dit doen we door ze te begeleiden van beginfase tot en met realisatie van een project en ze te verbinden met andere stakeholders. Daarbij maken we gebruik van onze uitgebreide ervaring en kennis als netwerkbedrijf maar ook van diverse slimme en bewezen oplossingen.

 Wij ontwikkelen open energienetten voor transport en uitwisseling van energie. We investeren mee, leggen de netwerken aan en zorgen voor het beheer. Energieproducenten en aanbieders, gebruikers, overheden & gebiedseigenaren en andere lokale betrokkenen zijn onze partners. Samen ontwikkelen we betaalbare en betrouwbare oplossingen voor de lange termijn. Dat doen wij op voortvarende wijze, waarbij we slimme -mede door onszelf ontwikkelde- hulpmiddelen inzetten, zoals HEAT en de warmtekansenkaart. Ook hebben we volop kennis en ervaring met innovatieve technieken, juridische randvoorwaarden en nieuwe financieringsvormen, zoals bijvoorbeeld DENG.

Verder lezen
 

Contactpersonen Contactpersonen

 

Interesses Interesses

Doelgroepen

 

Contactinformatie Contactinformatie


Overig

Postadres
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

Telefoon: 088 54 26 363


Nieuws Artikelen, events & downloads

Verduurzaming van corporatievoorraad begint bij goede bewonerscommunicatie

Verduurzaming van corporatievoorraad begint ...

15-10-2018 om 15:30 uur
timer 9 min

Door eerst woningen aan te pakken die ná 1970 gebouwd zijn kan de bouw- en vastgoedsector de grootste stappen ...

Lees verder »

Valkenswaard krijgt 14 cementloze Nul-op-de-Meterwoningen 

Valkenswaard krijgt 14 cementloze Nul-op-de-Meterwoningen 

13-06-2016 om 13:00 uur

Deze maand begint Earth and Eternity aan de bouw van 14 Nul-op-de-Meter woningen in het Brabantse Valkenswaard. ...

Lees verder »

Green Deal voor regionaal warmtenet

Green Deal voor regionaal warmtenet

17-11-2015 om 11:00 uur

Afgelopen woensdag hebben onder meer het ministerie van Economische Zaken, Provincie Noord-Holland en Provincie ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up