Partners

MEDITE SMARTPLY

 

 

Bedrijfsprofiel Bedrijfsprofiel

MEDITE SMARTPLY is een toonaangevende fabrikant van duurzame houten plaatmateriaal. Onze bekroonde merken MEDITE (MDF) en SMARTPLY (OSB) leveren kwalitatief hoogwaardige producten, door klanten gestimuleerde innovaties en een toonaangevende klantenservice.

Onze productielocaties in Clonmel (MEDITE) en Waterford (SMARTPLY) beschikken over de meest recente productietechnologieën. Op die manier kunnen we nog strakker, vlakker en consistenter plaatmateriaal leveren dan ooit tevoren, beschikbaar in een voor de industrie ongeëvenaard aantal maten en diktes. Als onderdeel van de Coillte Group, zijn wij trots op onze duurzame toeleveringsketen en productieprocessen, waardoor onze producten en hun samenstelling milieuvriendelijk zijn.

MEDITE
Vanuit onze fabriek in Clonmel in Ierland leveren wij een ongeëvenaard assortiment MDF-producten voor uiteenlopende behoeftes van gebruikers, ontwikkelaars en ontwerpers in Europa en daarbuiten. Ons uitgebreide assortiment omvat verschillende soorten MDF-platen en verscheidene varianten, met ruim 400 mogelijke specificities.

Dankzij onze constante inspanning op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en ons brede aanbod aan kwalitatief hoogwaardige producten is MEDITE het toonaangevende mdf-merk. Onze technologische innovaties hebben geleid tot vooruitgang op het gebied van afwerkingskwaliteit, vochtbestendigheid, brandvertraging en vele andere MDF-eigenschappen.

CARB2
Formaldehyde wordt gezien als een ongezonde component van houtachtig plaatmateriaal. Europa nam het voortouw in formaldehydereductie met de E1- en E2-standaarden, maar dat ging klanten niet ver genoeg. Door deze vraag ontvingen producenten van MDF en OSB nog strengere standaarden in de vorm van CARB2.

CARB2 is een certificeringproces wat is ingesteld door het Californian Air Resources Board (CARB) om formaldehyde-emissies te reduceren en om mensen te beschermen tegen vluchtige organische stoffen (VOS), zoals formaldehyde. Deze strenge wetgeving wordt de marktstandaard waaraan alle fabrikanten moeten voldoen.

MEDITE is in Europa een prominente speler op het gebied van het verminderen van formaldehyde in MDF. Na een investering van vijftien miljoen euro zijn alle MEDITE-producten sinds januari 2010 volledig CARB2-conform bevonden. Als gevolg van onze inspanningen om platen te produceren die voldoen aan een reeks internationale standaarden, maken wij het makkelijker voor onze klanten om te kiezen voor duurzame én verantwoordelijke producten.

MEDITE is pionier op het gebied van MDF-platen met een lage formaldehyde-emissie. Deze focus heeft geleid tot de ontwikkeling van producten zoals MEDITE CLEAR, een speciaal product zonder toegevoegde formaldehyde, dat sinds de introductie al vaak is toegepast in gevoelige omgevingen zoals musea, laboratoria, kunstgalerieën en scholen.

SMARTPLY
SMARTPLY OSB wordt gemaakt van lokaal gewonnen, duurzaam, FSC®-gecertificeerd en snelgroeiend hout. SMARTPLY OSB wordt gemaakt door zorgvuldig geproduceerde houtspaanders en lijmharsen van exterieure kwaliteit onder hoge druk en temperatuur samen te persen. Dit is met name dunningshout uit dennen- en sparrenbossen, inclusief de toppen die voor geen enkel ander op hout gebaseerd product worden gebruikt.

Dit is een van de belangrijkste redenen dat SMARTPLY OSB in toenemende mate multiplex vervangt. Bij de productie van multiplex worden namelijk grote boomstammen uit oude, langzaam groeiende bossen verwerkt.

Wij produceren twee soorten SMARTPLY OSB: MAX en ULTIMA. Al ons OSB wordt gemaakt met een speciale lijmhars, vertoont geen structurele gebreken zoals knoesten of gapingen en is gebruiksvriendelijk; eenvoudig te verzagen, delamineert niet en is geschikt voor boren en schaven met constante resultaten.

De platen kunnen tot op 10 mm van de rand worden gespijkerd zonder risico van splijten of barsten. Een kritische factor in dragende toepassingen. SMARTPLY OSB-platen zijn constructief toepasbaar en voldoen aan de huidige, veeleisende bouwcriteria en -normen. Ze zijn vervaardigd volgens de Europese EN300-norm en voldoen aan regelgeving BS5268 Part 2 (Structurele houttoepassingen- Kwaliteitscode voor ontwerp, materialen en vakmanschap).

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Nieuws Artikelen, events & downloads

c21 c225 c260 c294
Creatieve ontwerpen van hout bevorderen sociale cohesie

Creatieve ontwerpen van hout bevorderen sociale ...

8 Mar om 10:01 uur
timer 3 min

Studenten van de creatieve vakschool SintLucas waren de afgelopen maanden druk bezig met het bedenken, ontwerpen ...

Lees verder »

c21 c190 c225 c260
Nieuwe partner Duurzaam Gebouwd met volle focus op houtbouw

Nieuwe partner Duurzaam Gebouwd met volle focus ...

15 Feb om 10:01 uur
timer 4 min

Duurzaam Gebouwd mag weer een nieuwe partner verwelkomen: MEDITE SMARTPLY. Productmanager Rebecca Goldsmith vertelt ...

Lees verder »

c21 c190 c225 c265
CO2-uitstoot verkleinen met duurzaam plaatmateriaal

CO2-uitstoot verkleinen met duurzaam plaatmateriaal

26 Jan om 10:01 uur
timer 2 min

Om de milieu-impact fors te kunnen verkleinen, gaat het Ierse staatsbedrijf MEDITE SMARTPLY nauwer samenwerken ...

Lees verder »

c21 c225 c265 c294
Nieuwe wijk Eindhoven: buurtbinding stimuleren met houtbouw

Nieuwe wijk Eindhoven: buurtbinding stimuleren ...

30-11-2022 om 10:01 uur
timer 3 min

Houtbouw is zich volop aan het ontwikkelen en vernieuwen. In dat kader daagt MEDITE SMARTPLY, fabrikant van duurzame ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up