Partners

R-Vent Group BV

Leverancier / groothandel

 

 

Bedrijfsprofiel Bedrijfsprofiel

De oorsprong van R-Vent Group.

R-Vent is de merknaam van R-Vent Group B.V., de ventilatiedivisie van Bergschenhoek Groep. Ondernemingen die deel uitmaken van de R-Vent Group B.V. zijn: Bergschenhoek Luchtcomfort, Spiraliet, Heycop Ventilatie, Vespi* (Nederland), R-Vent Belgium (België) Climate Recovery* (Zweden) en RoHa Groep (Polen). 

De oorsprong van R-Vent Group ligt in 1919 met de oprichting van Bouwmaterialenhandel H. Rook. Nadat in 1956 wordt gestart met betonwarenfabriek Hercules N.V. schakelt het bedrijf in 1960 over van de productie van binnenmuurstenen naar de productie van betonnen elementen voor ventilatie- en schoorsteenkanalen.

Nadat het bedrijf in 1965 de naam wijzigt in Industrie- en handelmaatschappij Bergschenhoek B.V. (het huidige Bergschenhoek Luchtcomfort) duurt het niet lang meer voordat men in 1970 start met de productie van mechanische woonhuisventilatoren en spiraalgefelste luchtkanalen.

*= deelneming

In de jaren tachtig en negentig ontwikkeld Bergschenhoek Luchtcomfort zich in rap tempo tot de huidige zeven vestiging in Nederland die het nu heeft. Begin van deze eeuw worden de eerste activiteiten opgestart in Polen later gevolgd door een zusterbedrijf in België; R-Vent Belgium. Spiraliet, gericht op de toelevering van o.a. ventilatieproducten aan groothandels en voorraadhoudende partijen, volgde in Nederland enige tijd later en recentelijk Climate Recovery en Heycop Ventilatie (Ventilatieroosters en suskasten).

Sinds 2011 is, binnen de Bergschenhoek Groep, R-Vent Group opgericht om alle ondernemingen op het gebied van ventilatie, luchtbehandeling en warmtepompen onder één dak te bundelen en de filosofie en de kwaliteit van R-Vent producten verder te waarborgen. Kwaliteit die verder wordt gewaarborgd door vertegenwoordiging in- en deelname aan belangrijke brancheorganisaties zoals Luka, verschillende kringen binnen de VLA en TVVL.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie


Overig

Postadres
postbus 45
2650 AA Berkel en Rodenrijs

Telefoon: 0105242605


Nieuws Artikelen, events & downloads

c148 c160 c225
Lichtgewicht en geïsoleerd kanaalsysteem wint award

Lichtgewicht en geïsoleerd kanaalsysteem ...

23-06-2016 om 11:00 uur

De eerste plaats van de IEX-Award 2016 is gewonnen door Climate Recovery. De jury vond de combinatie van luchttransport ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up