Partners

VKG

 

 

Bedrijfsprofiel Bedrijfsprofiel

De VKG is de brancheorganisatie van leveranciers van kozijnsystemen, fabrikanten en leveranciers van kunststof kozijnen, ramen en deuren. Naast de belangenbehartiging van haar leden richt de VKG zich op de consumentenvoorlichting. De VKG heeft in 1994 het VKG Keurmerk voor de particuliere markt geïntroduceerd.

De VKG is een bijzondere vereniging, aangezien de hele bedrijfskolom van de kunststof kozijnenindustrie tot de VKG-leden gerekend kan worden. Op die manier komt de hele keten in beeld en kan zij samen met alle ketenpartners beleid maken en uitvoeren. Dit is onder andere terug te vinden in de VKG-kwaliteitseisen, die VKG-kwaliteitshandboek.nl transparant voor iedereen benaderbaar zijn.

Als onderdeel van deze eisen zijn ook de milieueisen van de branche opgetekend. Een belangrijk aspect daarvan is de verplichting voor de VKG-leden te participeren in het VKG-recyclesysteem. Het systeem voorziet in een recyclegarantie voor alle in Nederland geplaatste kunststof kozijnen. Oude kunststof kozijnen kunnen zonder kosten ingeleverd worden bij de VKG-inzamelplaatsen, ongeacht hun herkomst. De bij de VKG aangesloten bedrijven zorgen er vervolgens voor dat alle materialen weer gerecycled worden en een nieuw leven krijgen als kunststof kozijn. Dat het systeem succesvol is, blijkt wel uit de sterk stijgende inzamelvolumes in de laatste decennia.

Tenminste 95% van postconsumer kunststof kozijnen komt daadwerkelijk retour en wordt dus ingezameld en opnieuw gebruikt. Naast de grote energiebesparing van kunststof kozijnen is de gesloten recycleketen een belangrijke factor voor een uitstekende milieuprestatie en dus de duurzaamheid van kunststof kozijnen.

VKG
Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein
030-750980
info@vkgkozijn.nl
www.vkgkozijn.nl

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie
Postadres
Postbus 1496
3430 BL Nieuwegein

Telefoon: 030-7509801
Fax: 030-6053260


Nieuws Artikelen, events & downloads

c26 c120
Energieneutrale huurwoningen genomineerd voor VKG Architectuurprijs

Energieneutrale huurwoningen genomineerd voor ...

28-10-2014 om 15:30 uur

Vier woningen in het Limburgse Melick hebben een radicale verbouwing ondergaan. Een zeer goede isolatie is hierbij ...

Lees verder »

c26
Tuinstadwijk Leiden ondergaat groot onderhoud

Tuinstadwijk Leiden ondergaat groot onderhoud

07-11-2013 om 11:00 uur

Bij het renovatieproject Tuinstadwijk Leiden worden 252 woningen voorzien van nieuwe kunststof kozijnen en deuren ...

Lees verder »

c225
VEKA Umwelttechnik onderscheiden met oorkonde VKG

VEKA Umwelttechnik onderscheiden met oorkonde ...

17-04-2012 om 15:30 uur

De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) heeft VEKA Umwelttechnik de VKG -oorkonde toegekend. De directeur ...

Lees verder »

c225
NBvT eist rectificatie op IVAM rapport

NBvT eist rectificatie op IVAM rapport

17-06-2010 om 13:30 uur

De Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT) eist rectieficatie op het uitgebrachte IVAM-rapport. In dit rapport, ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up