'Wij willen koploper zijn en blijven'

timer1 min

Profiel van de klant


Bedrijfsnaam: LIAG architecten en bouwadviseurs

Bedrijfsgrootte: 28 fte

Branche: architectenbureau

Partner sinds: 2014

Samenvatting


Uitdaging

  • Kennisvergaren: Kennis opdoen uit andere branches in de bouw of daar buiten.
  • Kennisdelen: Projecten showcases om zo in de schijnwerpers te komen bij potentiele opdrachtgevers.
  • Profilering: Hoe zorg je dat jij bekend wordt in de sector  en de speciale gebouwen of complete projecten mag doen?
  • Ketensamenwerking: In contact komen met ketenpartners om samen een consortium te vormen om tenders en aanbestedingen in te vullen.

Oplossing

  • Lezen nieuwsartikelen, projecten en interviews.
  • Actief bezoeken van seminars en congressen.
  • Aanwezig bij Round tables o.a. Gezonde Gebouwen, Duurzame Scholen, Renovatie & Transformatie en ESCO’s.
  • Actieve expertrol met diverse blogartikelen
  • Verschillende projectartikelen online en in het Duurzaam Gebouwd magazine

Resultaat

  • In contact gekomen met nieuwe partijen zoals Copper8, waardoor ze deel konden nemen aan de aanbesteding voor het Voedingscentrum en deze gewonnen hebben.
  • Alba Concepts ontmoet via het netwerk van Duurzaam Gebouwd; hiermee werken ze nu samen voor een project van Hogeschool Windesheim.
  • Thought Leadership positie binnen thema’s als duurzame scholen, C2C en gezonde gebouwen verworven.
  • Veel bijzondere projecten mogen realiseren zoals; het Voedingscentrum, Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, Faculteit Educatie (I/O-gebouw) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Lycheum Schravenlant, Sportaccommodatie Reijerspark. Deze projecten zijn door Duurzaam Gebouwd onder de aandacht gebracht. 
  • Lezingen op seminar Duurzame Scholen en Greenworks Congres 2015.

Lees het verhaal van... LIAG architecten en bouwadviseurs

Consortia vormen en paradepaardjes laten zien


LIAG architecten en bouwadviseurs heeft al (bijna) honderd jaar ervaring met het ontwerpen en verwezenlijken van duurzame, ‘gezonde’ gebouwen. Het geluk van de gebruiker staat bij ons centraal. We creëren een omgeving waar zij zich goed voelen en gelukkig zijn, zodat zij optimaal kunnen functioneren. Door het platform Duurzaam Gebouwd kunnen wij onze expertise vergroten, maar ook onze ervaringen delen. Op het gebied van circulariteit bijvoorbeeld; dat is immers een noodzaak geworden.

Op het gebied van duurzaamheid willen wij een koploper zijn (en blijven). In projecten als Faculteit Educatie (HAN) en Lyceum Schravenlant hebben we de hoge duurzaamheidsambities van de opdrachtgever maximaal weten te integreren in de architectuur. Faculteit Educatie is zelfs uitgeroepen tot het duurzaamste en meest leefbare onderwijsgebouw van Nederland. Op de website van Duurzaam Gebouwd zijn deze projecten in de spotlights gezet, wat een grote bijdrage heeft geleverd aan onze naamsbekendheid en ons in de schijnwerpers heeft gezet bij potentiele opdrachtgevers en ketenpartners.

Circulair bouwen is onze expertise. We denken na over het hoogwaardig inzetten en het hergebruik van materialen. Dit heeft invloed op het ontwerpproces. Het hebben van contact met de juiste ketenpartners – al vroeg in het proces – is hiervoor een vereiste. Tegelijkertijd biedt het ruimte voor nieuwe contractvormen. Via Duurzaam Gebouwd hebben we interessante partijen leren kennen, met wie we bijzondere samenwerkingen zijn aangegaan en waarmee we mooie projecten hebben kunnen realiseren.

Sinds de start van dit partnership, ruim 4 jaar geleden, hebben we nieuwe partijen ontmoet. Echte koplopers, die we anders nooit hadden gesproken. Zo hebben we met een bekende uit het Duurzaam Gebouwd-netwerk, Copper8, het Voedingscentrum in Den Haag gerealiseerd. De inrichting van de huisvestiging van het Voedingscentrum is gebaseerd op de principes van circulariteit met als doel een groene en gezonde werkomgeving die comfortabel aanvoelt. Met een andere partij uit het Duurzaam Gebouwd- netwerk, Alba Concepts, werken we nu samen aan een circulaire gevelrenovatie voor Hogeschool Windesheim.

Architecten denken geregeld dat ze alle kennis hebben, maar dit blijkt vaak alleen op eigen vakgebied. Veel interessanter om te zien is welke trends er zijn buiten je eigen expertise. Het kennisplatform vormt een centrale plek waar alle ontwikkelingen, trends en inspirerende projecten te vinden te zijn. Interessant hierbij is dat je hierdoor een bredere blik in de markt krijgt, in plaats van alleen in je eigen straatje te kijken. Het is voor mij dan ook veel spannender om te weten wat installatieadviseurs of betonleveranciers denken.

Thomas Bögl
Bekijk hier het welkomsinterview uit 2014

Testimonial


Thomas Bögl

Om een meerwaarde te leveren voor gezonde en circulaire gebouwen heb je bevlogen en inspirerende mensen nodig. Deze mensen ontmoet je bij Duurzaam Gebouwd. Een kennisintensief en kundig netwerk gericht op delen.

Thomas Bögl Directeur, LIAG architecten en bouwadviseurs

Meer over deze dienst

LIAG architecten en bouwadviseurs maakt gebruik van een Partnership en profileert zichzelf hiermee als koploper op het gebied van Duurzame Scholen, Cradle to Cradle en Gezonde gebouwen. Een Partnership geeft hen de mogelijkheid om hun bijzondere projecten te showcasen via artikelen, seminars en hun visie te delen middels een expertrol. Naast hun online profilering zijn de architecten ook veelal fysiek aanwezig bij evenementen zowel op het podium als bezoeker. Dit bood hen de mogelijkheid om op persoonlijke titel hun netwerk uit te breiden waardoor zij in contact zijn gekomen met partijen die niet voor de hand lagen en met hele bijzondere opdrachten als gevolg.

Ontdek hoe Duurzaam Gebouwd je kan helpen om jouw ambities te realiseren en download onze feitenkaart. Lees meer over een Partnership bij Duurzaam Gebouwd of bekijk ons totale diensten aanbod.

keyboard_arrow_up