Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Eerste BREEAM-NL certificaat voor havengebied Rotterdam

  • Eerste BREEAM-NL certificaat voor havengebied Rotterdam
  • Eerste BREEAM-NL certificaat voor havengebied Rotterdam

APM Terminals Maasvlakte II B.V. (APMT MV II) heeft van de Dutch Green Building Council (DGBC) een BREEAM-NL Nieuwbouw ontwerpcertificaat met drie sterren ontvangen, ofwel de score ‘Very Good’. Daarmee heeft APM Terminals Maasvlakte II het eerste BREEAM-NL Ontwerpcertificaat in de Rotterdamse haven in handen.

De certificering betreft de ontwikkeling van een nieuw kantoorpand voor de APM Terminals MV II op de Maasvlakte 2. Stefan van Uffelen, directeur Dutch Green Building Council: “APM Terminals Maasvlakte II B.V. heeft het eerste BREEAM-NL Ontwerpcertificaat in dit gebied behaald, wij hopen dat vele partijen dit voorbeeld mogen volgen.”

Beheerskosten over dertig jaar
APM Terminals MV II heeft BREEAM-NL als leidraad gekozen om duurzaamheid in het ontwerp concreet te maken. Managing Director van APM Terminals MV II, Frank Tazelaar: “Door in het ontwerp al bewust een keuze te maken voor duurzaamheid en dit door te rekenen in de beheerskosten over dertig jaar zien we dat investeringen binnen afzienbare tijd terugverdiend worden! Witteveen en Bos heeft ons als expert geholpen met een juiste vertaling in dit ontwerp en heeft daarnaast de BREEAM-NL certificering begeleidt. Een hogere beoordeling is in dit stukje nieuw Nederland voorlopig niet haalbaar. Wellicht als er in de toekomst ooit nog een station (Openbaar Vervoer) komt voor mensen en niet voor containers is het mogelijk om hoger te scoren. Dit neemt niet weg dat wij als APM Terminals Maasvlakte II B.V. trots zijn op het eerste afgegeven BREEAM-NL ontwerpcertificaat in de Rotterdamse haven.”

Commitment
“Als APM Terminals Maasvlakte II B.V. gaan we ons committeren aan de gemaakte ontwerpkeuzes en op alle niveaus de invulling gaan geven aan de uitvoering. De bouwcombinatie Boele en van Eesteren - Kropman  is er alles aan gelegen om dit samen met ons tot een goed einde te brengen. We hopen dan ook in april van 2014 het oplevercertificaat te bemachtigen!”, aldus Projectmanager APM Terminals MV II Rutger Ten Thij.

APM Terminals
APM Terminals (APM Terminals) behoort tot de A.P. Moller- Maersk Group en is een bedrijf met een wereldwijd netwerk van havenbedrijven, terminals en binnenlandse ondersteunde diensten met  24.000 werknemers in 64 landen. Het bedrijf heeft belangen in 63 havens en terminals en 155 binnenlandse ondernemingen.
APM Terminals investeert in een gefaseerde aanleg van een veilige, intelligente, ultramoderne en milieubewuste terminal op de Maasvlakte II. De realisatie van twee gebouwen – een ‘office’ (kantoor) en een ‘warehouse’ (werkplaats/magazijn) – maakt daar onderdeel van uit.

 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven