Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Tot woongebouw getransformeerde school geopend

Tot woongebouw getransformeerde school geopend

De voormalige technische school in Veenendaal is getransformeerd naar huur- en koopappartementen. Onder een nieuwe naam ‘De Reünie’ werd de herbestemming feestelijk geopend.

Wethouder Arianne Hollander, VolkerWessels Vastgoed-directeur Marcel Schipper en Patrimonium-directeur Piet de Vrije spraken het aanwezige publiek toe. “Veel mensen in Veenendaal hebben herinneringen aan dit schoolgebouw”, vertelt Hollander. “Juist daarom is het mooi dat het nu behouden is voor de toekomst.”

Tot woongebouw getransformeerde school

Jongeren en starters hebben hun thuis gevonden in de tot woongebouw getransformeerde school met 61 appartementen. In de herbestemming is veel aandacht besteed aan het bewaren van elementen van het gebouw, de authentieke sfeer en duurzame ontwikkeling.

Om de historie van het gebouw te benadrukken zijn in de gangen prachtige oude schoolfoto’s gebruikt van voormalige leerlingen en onderwijzers aan de technische school. Het ontwerp voor de school komt van de hand van opZoom Architecten.

Aandacht voor De Reünie

In het komende Duurzaam Gebouwd Magazine besteden we uitgebreid aandacht aan de herbestemming De Reünie. Hierin leest u meer over de totstandkoming van het project en de duurzaamheidsambities. Dit tijdschrift verschijnt medio september.

 

  |  0 reactiespermalink

Meer nieuws uit Veenendaal, Utrecht

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven