Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Nieuw en duurzaam pand voor ondernemerscollectief

Nieuw en duurzaam pand voor ondernemerscollectief

Een duurzaam collectief met ondernemers als Strawberry Earth en The Greenhouse biedt ruimte aan duurzame mode, design en eerlijk eten. Dat doen ze in een nieuw pand aan de Bilderdijkkade in Amsterdam Oud-West, met duurzame materialen ingericht en afgewerkt met duurzame verf.

Daarnaast is een marmoleumvloer geplaatst van Duurzaam Gebouwd-partner Forbo Flooring. Strawberry Earth is initiatiefnemer van het collectief. “Op onze blog met evenementen en een online shop laten we zien hoe je een positieve impact kunt hebben op je omgeving met iedere keuze die je maakt”, vertelt oprichter Mette te Veld. “Het maken van duurzame keuzes kan hand in hand gaan met esthetiek en genieten van het leven.”

Inrichting met duurzame materialen

Het gebouw is met duurzame materialen ingericht. De marmoleumvloer bestaat uit 97% natuurlijk materiaal en de wanden werden geverfd met verf op 100% natuurlijke basis van Aquamarijn. In koffiebar Berry werd een tussenwand ontworpen en gemaakt van oude kozijnen. Bij het wassen wordt gebruikgemaakt van het natuurlijke wasmiddel Ecover. Schoonmaken gebeurt met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.

 


Wilt u meer weten over de Cradle to Cradle-certificering voor circulair bouwen?

In de gratis whitepaper ‘Aan de wieg staan van circulair bouwen?’ vindt u uitgebreide kennis over het onderwerp Cradle to Cradle. We nemen u mee in de wereld van circulariteit met een uitleg over het concept, de geschiedenis van Cradle to Cradle en de stappen naar een certificering. Daarnaast komen mogelijke kosten en inspirerende voorbeelden van succesvolle implementaties aan bod.

Download nu de gratis whitepaper
 

Gratis whitepaper 'Aan de wieg staan van circulair bouwen?'
 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven