Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Distributiecentrum Utrecht krijgt recordhoeveelheid zonnepanelen

Distributiecentrum Utrecht krijgt recordhoeveelheid zonnepanelen

Het nieuwe distributiecentrum van Picnic in Utrecht krijgt voor 20.000 vierkante meter aan zonnepanelen. De nieuwbouw is noodzakelijk vanwege de snelle groei van de online supermarkt.

De bouw moet in maart afgerond zijn. “De twee distributiecentra die we momenteel gebruiken zijn met de huidige groei straks niet meer toereikend”, vertelt mede-oprichter Michiel Muller van Picnic. “Daar spelen we op in met de bouw van een groot en hypermodern distributiecentrum.”

Excellent-ambities

BREEAM Excellent is de maatstaf voor de verse bouw. Er worden diverse duurzaamheidsmaatregelen toegepast om dit ambitieniveau te behalen, waaronder hergebruik van warmte door middel van een warmtewissel-installatie. Daarnaast ligt er 20.000 vierkante meter op het dak aan zonnepanelen, die op een piekmoment 1,9 MW aan stroom opwekken. Ook op logistiek gebied wordt ingezet op duurzaamheid. Compact elektrische wagens worden ingezet om milieuvriendelijk en stil boodschappen te bezorgen.

De ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum is in handen van Somerset Capital Partners, aannemer Wouters Schijndel en projectmanager CVO-group.


Wil je meer weten over duurzaam logistiek vastgoed?

In de gratis whitepaper ‘Op weg naar duurzame distributiecentra’ vind je belangrijke informatie de kansen op het gebied van logistiek vastgoed. We geven je een actuele marktvisie en huidige en toekomstige eisen op het gebied van energie voor nieuwbouw. Daarnaast gaan we in op tools en subsidies voor en geven we best practices op het gebied van energiebesparende en toekomstbestendige nieuwbouw van distributiecentra. Zo ben je na het lezen weer helemaal up-to-date en klaar voor je bijdrage aan de verduurzaming van de logistieke sector.

Download nu de gratis whitepaper
 

Gratis whitepaper 'Op weg naar duurzame distributiecentra'
 

  |  0 reactiespermalink

Meer nieuws uit Utrecht, Utrecht

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven