Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Aardbevingsbestendige NOM-keur woningen in Groningen

23 woningen in Groningen zijn aardbevingsbestendig gemaakt en gerenoveerd naar NOM-niveau. De huizen in Delfzijl, Farmsum en Holwierde ontvingen een concept NOM-keur, een bewijs voor de geleverde prestaties.

Met het keurmerk wordt bewezen dat de NOM niet alleen wordt beloofd, maar het ook wordt waargemaakt. De 23 woningen zijn onder handen genomen met de renovatiemethode Renolution, dat als speerpunten onder andere bouwsnelheid, duurzaamheid en aardbevingsbestendigheid heeft.

De situatie vóór en na renovatie van de 23 woningen

Centrum Veilig Wonen en Friso Bouwgroep kozen voor de methode omwille van deze voordelen. “In samenwerking met ingenieurs ABT Wassenaar Seismisch Advies zijn diverse bouwkundige aanpassingen gedaan aan de staalkernframe van Renolution om deze nog verder te versterken”, licht directeur Jan Willem Sloof van Renolution toe.

Industrieel gebouwd

De gevels van de woningen zijn in een fabriek geproduceerd, afgewerkt en inclusief kunststof kozijnen en deuren, triple beglazing, dak met pv-panelen, ventilatiesysteem en luchtwater-warmtepomp op locatie afgeleverd. “Alles paste op de millimeter nauwkeurig, dat vonden we erg mooi om te zien”, vertelt Sloof over de industriële woningbouw.

Rappe bouwsnelheid

“We monteerden de gevel- en dakdelen in een razendsnel tempo van 1 dag per woning”, aldus vestigingsleider Jos Roewen van Friso Bouw Groningen. “Ook is de binnenzijde van de woningen ingrijpend aangepakt. Bewoners kregen onder andere nieuw sanitair en nieuwe begane grond vloeren.”

Meer informatie

Meer informatie over de renovatiemethodiek Renolution en projecten die hiermee zijn uitgevoerd, leest u op de officiële website van deze organisatie.

 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven