Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

150 corporatiewoningen aardbevingsbestendig en energieneutraal

150 corporatiewoningen aardbevingsbestendig en energieneutraal

Sinds december 2015 zijn ruim 150 huurwoningen in het Groningse aardbevingsgebied bouwkundig versterkt en energieneutraal gemaakt, in opdracht van Centrum Veilig Wonen (CVW).

Dit meldt het CVW. In het totaal deden 8 corporaties en 7 bouwbedrijven aan deze pilot mee. Alle woningen zijn gerenoveerd volgens het Nul-op-de-Meterconcept. Het gaat hierbij om corporatiewoningen in Appingedam, Middelstum, Loppersum, Garrelsweer, ’t Zandt, Ten Post, Wirdum en Zandeweer. Al deze plaatsen liggen in het kerngebied, waar de huizen de grootste gevolgen van de aardbevingen hebben ondervonden.

Inmiddels is aan de aannemers gevraagd om een aanbieding te doen voor het vervolg van 375 woningen. Over de versterking van de overige 1.100 huurwoningen bestaat nog geen duidelijkheid. CVW werkt samen met de corporaties Wierden en Borgen, Acantus, Woongroep Marenland, Lefier, Woonstichting Groninger Huis, Stichting Uithuizer Woningbouw, De Delthe en Woonzorg Nederland. Als aannemers zijn Geveke Bouw, Rottinghuis, BAM, Bouwborg, Bouwbedrijf Kooi, Friso Bouwgroep en Van Wijnen betrokken. 

Meer weten over versnelling van verduurzaming?

Ontdek dan wat de seminarreeks Duurzaam Gebouwd NoM u kan bieden op het gebied van kennisdeling. Inschrijven is kosteloos.

 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven