Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Sleutels ‘Groningen woont Slim’ uitgereikt tijdens Nationale Klimaattop 2016

Sleutels ‘Groningen woont Slim’ uitgereikt tijdens Nationale Klimaattop 2016

De sleutels van de mobiele duurzaamheidswinkel ‘Groningen woont Slim’ werden tijdens de Nationale Klimaattop 2016 in Rotterdam uitgereikt aan minister president Mark Rutte staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu.

Gemeente Groningen, Gasunie en Reimarkt reikten de sleutels uit op woensdag 26 oktober. Groningen woont Slim was een van de concrete en nieuwe CO2-reducerende initiatieven die tijdens de top werden gepresenteerd. In de mobiele duurzaamheidswinkel kunnen inwoners van Groningen energiebesparende maatregelen aanschaffen.

“Ik ben onder de indruk van het initiatief Groningen woont SLIM, waarbij de lokale overheid en het bedrijfsleven samenwerken om inwoners te helpen simpel en snel energiebesparende maatregelen aan te schaffen”, laat Dijksma weten. De aanpak kan niet alleen voor Groningen maar ook regionaal en landelijk van betekenis worden.

Invulling aan gemeentelijke ambities

De one-stop-show begeleidt consumenten met onafhankelijk advies en begeleiding bij verduurzaming. Een onafhankelijke partij geeft daarom advies bij het opstellen van een plan van aanpak om te komen tot een energiezuiniger huis. Het initiatief geeft invulling aan de ambitie van de gemeente Groningen om 4.500 woningen te verduurzamen naar label C of hoger. Op de website van Groningen woont Slim is meer informatie te vinden over het initiatief. Bekijk ook het partnerprofiel van Gasunie.     

Foto: Martijn Beekman / IenM via Gasunie

 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven