Bewonersparticipatie en gedragsverandering

Het beeld wordt steeds scherper. Een succesvolle energietransitie valt of staat bij de acceptatie en participatie van burgers. Wat gebeurt er achter de voordeur, hoe krijg je bewoners mee en wat bepaalt hun gedrag? In dit seminar delen experts hun kennis en ervaringen. Profiteer hiervan en oordeel zelf: wat betekent dit voor jou of jouw organisatie? Hoe speel jíj in op de nukken of juist kracht van de burger? Moet jouw aanpak, dienstverlening of product wijzigen? Wat kunnen we van elkaar leren en hoe kunnen eigenaren, beheerders en het bedrijfsleven samen optrekken richting de burger en gebruik maken van hun kracht?

Dit seminar is interessant voor iedereen die een rol speelt bij de verduurzaming van onze woonomgeving. En daarbij te maken krijgt met bewoners. Dan wel als eigenaar, verhuurder of beheerder van woningen. Dan wel als aannemer, adviseur, installateur, leverancier of (andere) dienstverlener op het gebied van de bouw en energie.

Als jij je aanmeldt voor dit side event heb je ook direct gratis toegang tot Building Holland. Een week voorafgaand aan het event krijg je een badge via Building Holland.

 

Gratis deelname: schrijf nu in

Tijd Programmaonderdeel
09:30 uur Ontvangst met koffie en thee
10:00 uur Welkom door de dagvoorzitter
10:10 uur keyboard_arrow_downLessen vanuit de Gedragscommunity
Fred Sanders (TU Delft)
Willen we de energietransitie effectief maken dan is veel kennis nodig over Duurzaam Bewonersgedrag. Je kunt daar nieuw onderzoek naar doen maar waarom niet eerst bestaande kennis verzamelen? Veel woningcorporaties en bouwondernemingen hebben namelijk al onderzoek gedaan of ervaringen opgedaan: de kunst is om deze kennis te ontsluiten. Dat is wat de Gedragscommunity doet, onder andere met medewerking van TU Delft Stedenbouw, Hanze Hogeschool Groningen, woningcorporaties en bedrijfsleven. Tijdens deze presentatie worden de eerste bevindingen met jou gedeeld. Ook word je uitgenodigd om je aan te sluiten bij de Gedragscommunity, zodat nog meer kennis beschikbaar komt en uitgewisseld kan worden.
10:30 uur Hoe het wél kan
Marnette Vroegop (Innoma B.V.)
10:50 uur Korte koffiepauze
11:10 uur Ervaringen van de markt
11:35 uur Ervaringen van corporaties
Yvette Pronk (Stichting Woonwaard Noord-Kennemerland)
12:00 uur Einde

Gratis deelname: schrijf nu in

Je gegevens
Contactgegevens
Adresgegevens
incl. toevoegingen
Bijzonderheden
Overige gegevens
Akkoord
keyboard_arrow_up