Seminar: Innovatie in de gevel Terugblik 03-11-2021

Tijd Programmaonderdeel
10:00 uur Ontvangst met koffie en thee
10:30 uur Welkom door de dagvoorzitter
Henk Middelkoop (Kokon)
10:40 uur keyboard_arrow_downUPCYCLING: Circulair biocomposiet gevelbekleding uit 100% restafval.
Ludo Schennink (INNODEEN)
Tijdens deze presentatie vertelt Ludo Schennink van INNODEEN uit Lochem u alles over het nieuwe biobased materiaal COMPODEEN en de toepassingen ervan. Het bijzondere van Compodeen is dat het volledig uit ‘afval’ bestaat. Het aandeel houtvezel (72%) is afkomstig van o.a. kapotte of oude pallets, verpakkingsmateriaal en ongelakt sloophout, ook wel A-hout genoemd. Het overige bestanddeel is PP, een van de meest milieuvriendelijke kunststoffen die er bestaan. Dit ‘post consumers waste’ kunststof komt letterlijk uit de bekende PMD afvalbak of -zak. Tijdens de beurs is op stand 8.006 gevelbekleding te zien van COMPODEEN uit 100% restafval.
11:00 uur keyboard_arrow_downIsoskelet en dynamisch iso/constu-eren
Henk Middelkoop (Kokon)
Het Iso-skelet is een vacumeerbaar dynamisch isolerend, constructief metamateriaal. Het Kokon-lab is weer goed bezig: een doorbraak! De toepassing bestaat uit een sterk, circulair kernmateriaal in een membraan dat naar gelang de klimatologische omstandigheden vacuüm getrokken kan worden als ultieme thermische isolator of functioneert als luchtisolatie.
Het ideale kernmateriaal is circulair – sterk, duurzaam en natuurlijk afbreekbaar of recyclebaar. Een 3D-geprint zelfdragend materiaal dat parametrisch aangepast kan worden aan de gewenste afmetingen.
Dit wordt ingesloten in een stug luchtdicht membraan dat de mogelijkheid biedt om het geheel vacuüm te trekken of met lucht te vullen, met behulp van een intelligent pompsysteem, resulterend in de variabele isolator.
Dit geheel resulteert in een constructief toepasbare thermische schil die zich aanpast aan de klimatologische omstandigheden, met extreme U-waarden: 0,1 W/m² K (vacuüm), 1 W/m² K (luchtvulling, convectie).
11:20 uur Afsluiting door de dagvoorzitter

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up