Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Rotterdam Biomass Commodities Network (RBCN) van start

Rotterdam Biomass Commodities Network (RBCN) van start

Op 1 januari 2011 is de Stichting Rotterdam Biomass Commodoties Network (RBCN) van start gegaan. RBCN wil de Nederlandse bio-energiesector en biobased economy versterken en promoten.

Het is een initiatief van het bedrijfsleven en verenigt producenten, handelaren, logistieke dienstverleners, consumenten en andere commerciële partijen die actief zijn in de keten van groene grondstoffen. RBCN zet zich in om de kansen voor het bedrijfsleven van een duurzame energievoorziening en bio-producten te ontwikkelen en te benutten.

RBCN wil een herkenbaar en erkend platform zijn van het bedrijfsleven in de bio-energie en biobased economy. Het organiseert drie jaarlijkse netwerkbijeenkomsten, initieert  samenwerkingen met (inter-) nationale brancheorganisaties, stimuleert informatie-uitwisseling en treedt namens de sector op als vertegenwoordiger en belangenbehartiger.

Bestuur
RBCN is gevestigd in Rotterdam. Het bestuur van de stichting bestaat uit vijf vertegenwoordigers van RWE/Essent, Eneco, EBS Bulk, CKade en BFP International.

Voorzitter van de stichting is Peter Paul Schouwenberg: "De oprichting van de stichting RBCN is belangrijk voor de organisatie van het bedrijfsleven dat zich inzet voor het gebruik van groene grondstoffen voor een duurzame energie en bio-producten. RBCN wil een herkenbaar en erkend gezicht zijn van deze sector dat een waardevolle bijdrage levert in het realiseren van de kansen voor een duurzamere samenleving".   

Geschiedenis
Met de oprichting van de stichting heeft het RBCN per 1 januari 2011 een zelfstandige status gekregen. In 2009 is het RBCN begonnen als informeel netwerk initiatief met behulp van financiële ondersteuning van het Rotterdam Climate Initiative (RCI).

De officiële  aftrap voor de start van het RBCN werd toen gegeven door Ruud Lubbers, voorzitter van de RCI Council. Pieter van Essen, project directeur Haven voor het RCI,  Havenbedrijf Rotterdam: "We hebben het RBCN vanaf het begin ondersteund als initiatief dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan de versterking van Rotterdam als biomassa mainport. De verzelfstandiging juichen we toe en is een bewijs dat het RBCN een succesvol initiatief is. In de toekomst zullen we nauw met het RBCN blijven samenwerken".

Op 20 januari aanstaande organiseert RBCN zijn eerste netwerkbijeenkomst.

Bron: RCI

 

  |  1 reactiespermalink

Reacties

  • Ik treed graag in contact et RBCN als beheerder van 12.000 ha recreatief groen rond de staat om de mogelijkheden van biomassaverwerking in te vullen.

    jan van den Brand  |  donderdag 6 januari 2011 @ 14:28 uur

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven