Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Meegroeiwoning Gilze voorkomt verspilling

Meegroeiwoning Gilze voorkomt verspilling

Een betaalbaar eerste huis met de mogelijkheid om het later uit te breiden zonder onnodige uitbreidingskosten of een breuk in architectuur of bouwstijl. En dat desgewenst ook in een groter geheel, dus op straat- of wijkniveau, dus met hoge beeldkwaliteit.

Vermeer Architecten uit Gilze heeft, samen met CDA Gilze-Rijen, het concept De Meegroeiwoning bedacht. In Rijen wordt het concept gerealiseerd op de Vliegende Vennen Noord.

 

Van startershuis tot seniorenwoning
Door de flexibiliteit is de Meegroeiwoning niet alleen geschikt voor jonge huizenzoekers, maar ook voor kleine gezinnen of senioren. Op basis van de woonbehoefte is een huis op maat samen te stellen en naar wens uit te breiden of aan te passen. De basis van de woning is eenvoudig en is vergelijkbaar met een grondgebonden appartement. Het huis beslaat maximaal 56 vierkante meter op een kaveloppervlak van 130 vierkante meter. In deze fase kan direct gekozen worden voor onder andere een extra slaapkamer. Al in het vergunningentraject wordt rekening gehouden met de uitbreidingsmogelijkheden en in het huis zelf worden voorzieningen aangebracht die aan- of opbouw in de toekomst vergemakkelijken en kostenbesparingen opleveren. Ook aan hergebruik van materialen is gedacht en door de slimme constructie van het huis blijft optimale flexibiliteit gegarandeerd. De woning kan niet alleen groeien door de toevoeging van een extra verdieping, maar kan zelfs later worden gesplitst in een volledig zelfstandige seniorenwoning en een startersappartement op de eerste verdieping.

 

Vraaggestuurd bouwen op duurzame wijze
Vermeer Architecten ontwikkelde het concept met het CDA in Gilze-Rijen, samen bedachten zij een adequate oplossing op het startersprobleem. Nic Berden, eigenaar Vermeer Architecten: “Er staat een veelzijdig concept dat beantwoordt aan een vraag, vraaggestuurd bouwen op een duurzame manier, omdat het verspilling tegengaat en toekomstbestendig is. We zijn natuurlijk trots dat het concept er nu echt gaat komen. Het verschijnen van nieuwe woonconcepten heeft alles te maken met de moeilijke tijd waarin de huizenmarkt zich bevindt. Maar het is juist dan ook belangrijk om kwaliteit te handhaven. Dat is iets waar Vermeer Architecten zeer veel waarde aan hecht.” Recent heeft het project groen licht gekregen van de gemeente en wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen omtrent bestemmingsplan, vergunningen en ontwerp. Ook de prijs is vastgesteld. De basis-meegroeiwoning is beschikbaar vanaf 125.000 euro vrij op naam.

 

Bijeenkomst
Op maandag 27 augustus om 19.30 uur vindt de eerste werkbespreking / informatieavond plaats voor geïnteresseerden. Deze vrij toegankelijke bijeenkomst vindt plaats bij Vermeer Architecten, Steenfabriek 5 in Gilze.

 

  |  1 reactiespermalink

Reacties

  • Is een prima ontwikkeling tenzij de grondprijzen dominant zijn over de bouwkosten. Helaas is dan de eerste horde van 130m2 onbetaalbaar voor de starter!

    Remko  |  woensdag 22 augustus 2012 @ 17:20 uur

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven