Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

60 mbo-studenten leren duurzaam verbouwen

60 mbo-studenten leren duurzaam verbouwen

Sinds afgelopen maandag 18 april zijn 60 leerlingen van AOC Oosten en het Graafschap College aan het werk om de verduurzamingsopgave van theorie naar praktijk te brengen, opleidingen te ontschotten en beter resultaatgericht met elkaar samen te werken.

In samenspraak met de 2 mbo-opleidingen heeft ARXlabs een intensief en praktisch programma samengesteld. Tijdens het lab ‘De Duurzame Werkplaats’ gaan de leerlingen een kleine werkplaats duurzaam verbouwen in de tuin van ARXlabs.

Verzuiling doorbreken

De leerlingen komen van de afdelingen Bouw, Groen en Installatietechniek. Ze gaan met elkaar samenwerken om zo meer over elkaars vak te leren. Volgens ARXlabs helpt dit om de traditionele verzuiling van de bouwsector te doorbreken.

Bedrijven uit Oost-Nederland, zoals Inventum, Rensa, Raab Karcher en Van Campen Bouwgroep ondersteunen dit project door kennis en materialen te leveren. Daarnaast vinden workshops plaats met organisatieadviseur Otto Willemsen, landschapsinrichter Nico Wissing en architect Alfonso Wolbert. Deze 'Duurzame Werkplaats' duurt nog tot en met vrijdag 22 april.

Bouwindustrie helpen innoveren

ARXlabs is opgericht door Wolbert en Duurzaam Gebouwd-expert Jan Willem van de Groep. Hun doel hiermee is om de Nederlandse bouwindustrie te helpen innoveren.

 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven