Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Brabant digitaliseert 100.000 woningen dankzij City Deal

Brabant digitaliseert 100.000 woningen dankzij City Deal

Door de ondertekening van de City Deal ‘Naar een digitale omgeving’ beginnen Brabantse steden direct met de digitalisering van 100.000 woningen. 

Samen met de Rijksoverheid, kennisinstellingen en bedrijven kunnen Brabantse steden een platform ontwikkelen, waarop inwoners, aannemers, productontwikkelaars, woningcorporaties en gemeenten online informatie kunnen delen. Daarmee kunnen deelnemende partijen allerlei nieuwe diensten aanbieden, zoals het voorbereiden van een verbouwing, het aanbieden van gerichte energiebesparingsmaatregelen of het selecteren van de meest geschikte zorgoplossing aan huis. Met dit platform kan de bewoner veel directer invloed uitoefenen op de inrichting van zijn wijk of woning.

Ondertekenaars van de City Deal

Deze City Deal ‘Naar een digitale woonomgeving’ is ondertekend door de gemeenten Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda en Helmond, de provincie Noord-Brabant, Woonconnect BV, stichting BIM-loket, stichting SPARK campus, TU Eindhoven en de ministeries van Economische Zaken, Infrastructuur en Milieu, Wonen en Rijksdienst, en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. “Dit is het begin van een revolutie in de bouw”, vindt wethouder Staf Depla, medeondertekenaar namens de gemeente Eindhoven. “We geven nu bewoners zelf het stuur van hun eigen woning in handen. Niet alleen huiseigenaren, maar ook mensen die een huurwoning hebben.”

 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven